Договорът за европейските въоръжени сили, от който Москва планира да

...
Договорът за европейските въоръжени сили, от който Москва планира да
Коментари Харесай

Рябков: Договорът за обикновените въоръжени сили противоречи на интересите на Русия

Договорът за европейските въоръжени сили, от който Москва възнамерява да се отдръпна, опонира на ползите на Русия в региона на сигурността, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков в оповестен тази заран коментар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се през днешния ден съветският парламент да реши по кое време публично да денонсира Договора за елементарните въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ) след указа на президента Владимир Путин от 10 май.

" Всички илюзии на тези, които към момента се надяваха, че Русия ще се върне към контракта, ще изчезнат ", съобщи Рябков в изявление за седмичника " Парламентарная газета ", издаван от съветския парламент. " Договорът за ДОВСЕ, заради променената обстановка, опонира на ползите на нашата сигурност. Този явен факт в този момент ще би трябвало да бъде приет на Запад. "

Миналата седмица Рябков беше назначен да съставлява Путин на парламентарната процедура по денонсиране на контракта, който имаше за цел да контролира броя на силите, ситуирани от страните от Варшавския контракт и страните от НАТО.

През 2015 година Русия разгласи, че прекратява присъединяване си в контракта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР