Договорът с Македония отваря нова страница, каза българският депутат в

...
Договорът с Македония отваря нова страница, каза българският депутат в
Коментари Харесай

Джамбазки за договора с Македония: Направихме крачка към обединение на един разделен народ

Договорът с Македония отваря нова страница, сподели българският народен представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки по БТВ.

Гостът в студиото акцентира, че с подписването на документа през вчерашния ден е направена крачка към обединяването на един разграничен народ. "Определени кръгове се пробваха да държат един народ разграничен. Те са свързани с Белград и други столици отвън района. Нашият интерес е да възстановим идеала от 1903 година, когато българите от Охрид до Черно море се сплотяват, уточни още той във връзка на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. С участието на Македония в Европейски съюз ще изправим несправедливостите от предишното. НАТО и Европейски Съюз ще отстрани границите ", уточни още депутатът.

Бившият посланик Боян Чуков също разяснява подписания през вчерашния ден от българския министър председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и македонския му сътрудник Зоран Заев. "Ние не би трябвало да се радваме авансово. В документа има неразбираеми миг и евентуално той може да не бъде утвърден от страна на Скопие ", сподели още събеседникът на медията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР