Договор за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска

...
Договор за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска
Коментари Харесай

Договор за предотвратяване на свлачищни процеси по републиканската пътна мрежа подписаха екоминистърът и шефът на АПИ


Договор за предварителна защита и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа подписаха министърът на околната среда и водите Нено Димов и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) инж. Дончо Атанасов.

Проектът планува осъществяване на строително-монтажни работи за геозащитни действия на два от определяните като най-неотложни обекти, вписани в регистъра по Закона за устройство на територията (ЗУТ) на свлачищни региони според Методиката за приоритизиране на свлачищата в Република България.

Първият свлачищен обект е по пътя Видин-Кула-Връшка чука до границата на Република България. Вторият обект е на републикански път III-1306 по маршрут Габаре-Върбица- Вировско-Тишевица-Горно Пещене-Враца-Борован. С осъществяването на превантивни дейности на двата обекта ще се предотврати рискът от свлачища за десетки хиляди поданици и пътуващи, оповестяват от екоминистерството.

Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ обезпечава безплатна финансова помощ в размер на над 3,3 млн. лева Срокът за осъществяване на плана е 23 месеца.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР