Договор за модернизиране на жп участъка Костенец-Септември беше подписан в

...
Договор за модернизиране на жп участъка Костенец-Септември беше подписан в
Коментари Харесай

НКЖИ подписа договор за модернизацията на жп участъка Костенец-Септември

Договор за модернизиране на жп сектора Костенец-Септември беше подписан в Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ), оповестиха от компанията.


Железопътният сектор Костенец – Септември е част от световния план " Модернизация на железопътната линия София – Пловдив ", който е значим детайл от коридорите на Транс-Европейската транспортна мрежа.

Проектът е от стратегическо значение, освен за България, само че и за по-добрата съгласуваност на всички страни от Югоизточна Европа. Чрез реализацията му ще бъде приключено цялостното модернизиране на железопътната линия София – Пловдив и ще се позволи едно от главните усложнения пред Паневропейската железопътна мрежа в Югоизточна Европа.

Железопътната линия София-Пловдив е и измежду най-важните железопътни връзки в страната с значимо районно икономическо и стратегическо значение, съединяваща едни от най-големите индустриални центрове София с Пловдив, Бургас, Стара Загора и цялата югоизточна България.

След реализирането на плана скоростите в сектора Костенец–Септември ще бъдат както следва 160 км/ч за пътнически влакове и 120 км/ч за товарни влакове.

Стойността на контракта е 379 989 739,23 лв. без Данък добавена стойност. Модернизация на жп сектор Костенец-Септември, част от план " Модернизация на жп линия София-Пловдив " се реализира с 85% съфинансиране от Механизма за свързване на Европа (МСЕ).
 Борисов: Общо 400 км железопътна инфраструктура ще бъде осъвременена Борисов: Общо 400 км железопътна инфраструктура ще бъде осъвременена
„ Правителството продължава предпочитано с капиталовата стратегия в жп транспортната инфраструктура. Влакът пести сила, съставлява 100 % е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР