Доброволците отчитат трудния сблъсък на студеното зимно време, изключително скъпите

...
Доброволците отчитат трудния сблъсък на студеното зимно време, изключително скъпите
Коментари Харесай

Шотландия под ударите на бедността

Доброволците регистрират сложния конфликт на студеното зимно време, извънредно скъпите комунални услуги и рецесията с разноските за живот.

Източният район на Файф, с население към 370 000 души, е като микрокосмос, отразяващ обстановката в цялата страна, с голям брой заможни в миналото дребни градчета, в този момент помрачени от празните витрини на магазините.

Файф е мястото с едни от най-високите междинни цени на жилищата (€ 645 000 евро), и в същото време с най-голям % на тийнейджърска бременност в някои от най-бедните общности в Шотландия.

Trussell Trust, който ръководи четири хранителни банки във Файф, означи през декември 25% нарастване на хората, търсещи помощ.

Не може да се дефинира „ средностатистически консуматор ” за хората, които се оказват в изключителна обстановка, изяснява Майкъл Калдър, регионален управител на Trussell Trust във Файф, отбелязвайки, че идването в хранителна банка „ не е нещо, което хората честват “.

„ Клиентелата е толкоз разнообразна, че виждаме хора, които в никакъв случай не бихме очаквали, което в действителност акцентира какъв брой зле е планиран нашият социалноосигурителен...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР