Броят на гладуващите в света се е увеличил със 122

...
Броят на гладуващите в света се е увеличил със 122
Коментари Харесай

Броят на гладните хора в света все повече се увеличава

Броят на гладуващите в света се е нараснал със 122 милиона от 2019 година насам заради рецесии, породени от климатичните проблеми, пандемията от ковид и световните спорове, в това число войната в Украйна.

Това се показва в последния отчет „ Състоянието на продоволствената сигурност и изхранването в света “, направен с присъединяване на Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации.

Експерти пресмятат, че до 735 милиона души са били изправени пред апетит в света предходната година. През 2019 година тази цифра беше 613 милиона.

„ Ако трендовете се запазят, задачата за стабилно развиване за унищожаване на глада до 2030 година няма да бъде реализирана “, се споделя в отчета.

Африка остава най-тежко засегнатият район, като всеки пети гладува на континента, повече от два пъти повече от междинното за света. Гладът се усилва в Западна Азия и Карибите.

Като цяло към една трета от популацията на света не е имало резистентен достъп до храна. В същото време към 900 милиона души изпитват...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР