Доброволците, които ще минават военно обучение, ще получават заплащане, което

...
Доброволците, които ще минават военно обучение, ще получават заплащане, което
Коментари Харесай

Минимум 510 лв. ще е заплатата на доброволните войници

Доброволците, които ще минават военно образование, ще получават възнаграждение, което евентуално ще бъде сред минималната заплата от 510 лева и малко над 600 лева Такава концепция се разисква в Министерството на защитата (МО) във връзка плана за въвеждане на доброволна военна работа, който е концепция на военния министър Красимир Каракачанов.

Работни групи от МО работят по вероятните разновидности от няколко седмици, само че мярката първо ще би трябвало да мине през координиране с ГЕРБ, оповестява Mediapool.

Според специалисти е значимо всички елементи да бъдат конкретизирани, другояче се рискува основаване на безпорядък в системата. Неизяснен остава въпросът за цената на плана, като всички страни са безапелационни, че сумата ще е забележителна.

Съгласно някои разновидности доброволната военна работа ще коства няколко детески милиона лв. годишно, като цифрата зависи от това какъв брой ще са доброволците. Месечното им заплащане е различен значим въпрос - разноски ще има и по изхранването, облеклото и настаняването на доброволците. Ще е нужно да бъдат отделени и запаси за подготвителните лагери, които все още са планувани да са два.

Някои планове демонстрират, че желанието ще генерира годишни разноски от порядъка на 50 млн. лева годишно. Само годишните заплати на 1000 доброволци ще възлизат на над 6 млн. лева годишно, като броят на участниците в плана към момента е незнаен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР