Доброволци от МГЕРБ-Враца стартираха инициатива за кръводаряване под мотото Дари

...
Доброволци от МГЕРБ-Враца стартираха инициатива за кръводаряване под мотото Дари
Коментари Харесай

Доброволци от МГЕРБ-Враца стартираха инициатива под мотото „Дари кръв - спаси живот“ /снимки/

Доброволци от МГЕРБ-Враца стартираха самодейност за кръводаряване под мотото „ Дари кръв - избави живот “, научи BulNews. Тя стартира през вчерашния ден, в Отделението по Трансфузионна хематология в МБАЛ „ Христо Ботев “, а нейната цел е да разпространява този доблестен акт измежду младежите.
„ Чрез вчерашната акция бихме желали да напомним на всички здрави хора на възраст от 18 до 65 година, че едно непринудено кръводаряване може да избави живота на до 3-ма души. Процедурата е безболезнена и безвредна. Надяваме се посредством образеца ни да окуражим и други наши съграждани да създадат същото.
Изключително значимо е да се дава публичност и на казуса с търговията на кръв, както и порочните практики в системата. Това е другата съществена цел на акцията, за която ще работим интензивно и за в бъдеще “, сподели регионалният координатор на МГЕРБ-Враца Мартин Харизанов.
Статистиката демонстрира, че България към момента е на едно от последните места по брой доброволни кръводарители в Европа. Много дребен % от кръвта в лечебните заведения е от безплатни донори, а това без подозрение подхранва търговията с кръв.
„ Важно е да напомним, че доброволните кръводарители ще улеснят нуждаещите се от кръв хора в намирането на помощ. Сигурен съм, че в случай че всеки от нас даде персонален образец и показа с близките за този проблем, статистиката ще се усъвършенства. Доброволството и добротворчеството са ключът към ефикасното решение за казуса с дефицита на кръв. Разбира се, с изключение на гражданска интензивност, от значително значение е и страната да обърне внимание на този проблем “, добави Мартин Харизанов.
Освен акцията по кръводаряването, от младежката организация на ГЕРБ във Враца са дарили на Отделението по Трансфузионна хематология тв приемник, който да бъде в улеснение на кръводарителите.
Ако желаете да подкрепите един млад и работещ за развиването на Северозападна България човек, можете да го извършите като гласувате за Мартин Харизанов с бюлетина №24 и преференция 102 на изборите за Народни представители на 2 октомври.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР