Доброволци от доброволните формирования настояват отново да дават съвместни дежурства

...
Доброволци от доброволните формирования настояват отново да дават съвместни дежурства
Коментари Харесай

Доброволци настояват отново да дават съвместни дежурства с пожарната

Доброволци от доброволните формирования упорстват още веднъж да дават взаимни наряди с пожарната, което беше анулирано с разпоредба. Те желаят и страната, и общините да отпускат повече средства за закупуване на качествена екипировка. Своята позиция представители на доброволните формирования обявиха в Пловдив.

Пловдив

Пловдивското непринудено формирование е най-голямото в страната. В него членуват 75 души. Само това лято доброволците са имали над 300 взаимни наряди с пожарната.
Георги Влайков - началник на Доброволно формирование " Пловдив 112 ": " В момента се одобри една нова разпоредба, с която се анулират взаимните наряди, които давахме с пожарната. Това беше най-хубавият метод да получим на практика опит и образование. "
Доброволците упорстват и за повече благоприятни условия за профилирано образование.
Георги Влайков - началник на Доброволно формирование " Пловдив 112 ": " Такива курсове са скъпи. Ние не можем да научим целия разполагаем състав за височинно избавяне да вземем за пример, само че би трябвало да имаме няколко души, които постоянно да упражняват. "
Сред хората със характерни умения в пловдивското формирование е Ивон Трендафилова, която е правист по обучение.
Ивон Трендафилова - Доброволно формирование " Пловдив 112 ": " Занимавам се с пещери, също съм и водолаз. Като мен има много в нашето формирование в Пловдив и сме доста потребни със специфичните си познания. "
Снабдяването с добра екипировка също е проблем за доброволците.
Георги Влайков - началник на Доброволно формирование " Пловдив 112 ": " Едно изцяло съоръжение за активността, която практикуваме, варира сред 15 и 20 хиляди лв.. "
С вяра настояванията им да бъдат чути и да възпламенят още хора към идеята за безвъзмездната помощ в Пловдив 7 доброволни формирования от цялата страна направиха огромна проява.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР