Доброволно формирование Асеневци“ се включва активно в гасенето на пожара

...
Доброволно формирование Асеневци“ се включва активно в гасенето на пожара
Коментари Харесай

Последна информация за горския пожар над Нар. бани и Югово

Доброволно формирование „ Асеневци “ се включва интензивно в гасенето на пожара над селата Нареченски бани и Югово. Доброволците на Асеновград са взели участие неведнъж – от 13-ти до 15-ти август, както и на 18-ти и 24-ти август. Те са се присъединили главно в действия по ограничение на пламъците в землището на Нареченски бани . Общо досега в гасителните действия са се присъединили 26 доброволци, като някои са взели участие повече от веднъж.


 Франция: Хиляди евакуирани на Лазурния бряг поради горски пожар Франция: Хиляди евакуирани на Лазурния бряг поради горски пожар
Хиляди хора са били евакуирани от региона Вар в Южна Франция на към 50 км западно от Сен Тропе поради горски пожар, избухнал през вчерашния ден, прочие..

За всички тях е обезпечена нужната по условия и стандарти екипировка. Тя съдържа полугащеризон и яке, издържащи на висока температура. Предоставените на доброволците ни обувки са термоустойчиви. Осигурени са и тениски с логото на община Асеновград, за отличаване на доброволното формирование по време на активността му, както и каски и ръкавици. Екипировката е закупена със дотации от страната. Освен облекло, за смелите мъже и дами от „ Асеневци “, посредством общинско финансиране, са закупени радиостанции и специфични средства за пожарогасене в планинска гориста околност. Придвижването на доброволното формирование се прави с превоз от община Асеновград.



Асеновградските доброволци са авансово готови за сходни обстановки. Всеки един от тях е приключил първичен главен курс за доброволци по одобрени модули от академията на Министерство на вътрешните работи. Проведено им е и образование за оказване на първа долекарска помощ. Преминали са и образователна стратегия по пожарогасене в Районна работа пожарна сигурност и отбрана на популацията (РСПБН) – Асеновград, под управлението на началника на службата основен контрольор Величко Бришимов.


 Как да предпазим горите от пожари през лятото и по какъв начин да се пазим от горски пожари Как да предпазим горите от пожари през лятото и по какъв начин да се пазим от горски пожари
Горските пожари съставляват заплаха за екосистемата, обитаемоте места, животинските типове, стопанството и хората. Горите защищават...

Освен доброволци от Доброволно формирование „ Асеневци “ и пожарникарите, в битката против огнената буря над Нареченски бани и Югово се включиха доста военнослужещи от ВФ 24490, както и два вертолета, които се пробват да потушат огъня с изсипване на вода от въздуха. Комуникацията сред кмета на Асеновград лекар Христо Грудев и ангажираните с казуса организации и институции продължава. Към днешна дата няма заплаха за обитаемоте места в региона . В това увери Величко Бришимов.

Той заяви, че пожарогасителните дейности не престават интензивно на няколко фронта . В най-високата част над Югово, където местата са недостъпни или мъчно налични, огънят е засипван с вода от вертолетите. „ Дейността им е ефикасна и дава резултат към този момент “, показва началникът на асеновградската пожарна. Той заяви, че краткотрайно атакуването на огъня от въздуха е спряно, защото скоро се чака стихия и става рисково за екипажите. Ако метеорологичните условия разрешат, вертолетите още веднъж ще възобновят активността си. Екипите, които работят на терен за преодоляване на пламъците, работят проведено и все още управляват и удържат огъня в дерето.

Още от АСЕНОВГРАД:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР