Добрите бизнес идеи са като захарния памук - превръщат нещо

...
Добрите бизнес идеи са като захарния памук - превръщат нещо
Коментари Харесай

В кадър: Спас Кьосев представя филма Захарен памук. Успехът на идеите

Добрите бизнес хрумвания са като захарния памук - трансформират нещо остаряло и познато в нещо ново и огромно, нещо, което всеки има в нещо, което всеки желае. Как се става огромен бизнесмен, даже в България? Как прохождащите бизнеси- стартъпите през днешния ден движат света?

" Захарен памук. Успехът на концепциите " e филм на водещия на централните вести на Българска национална телевизия Спас Кьосев, който ще ви срещне с няколко български бизнесмени, чиито хрумвания се трансфораха в международни компании за милиони.

Документалният филм е сниман в София, Пещера и Париж. Разказва по какъв начин концепциите " от гаража " се трансформират в скъпа стока за света и по този начин дават късмет на Европа да стане водач в технологиите и първа икономическа мощ на картата.

" Не знаех, че в България има такива хора! " - споделя Спас след срещите си с героите на кино лентата. " За тях няма значение къде си роден или къде работиш, по-важно е какви са фантазиите ти и до каква степен си подготвен да ги последваш. И имат вяра, че има по какъв начин всички дефекти на страната ни сега, да се трансфорат в преимущества! "

Кои са българските бизнесмени, които съумяха да приложат магическата формула на захарния памук? Филмът среща феновете с четиримата ИТ експерти, които откакто са уволнени, основават своя компания в София, която 10 години по-късно продават за 262 млн. $. Днес те са познати като огромните Телерик, които дават бъдеще и фантазии на доста млади гении в академията си.

Въпросът по какъв начин се съумява в актуалния свят води Спас Кьосев до обувен цех в Пещера, където от десетилетия вършат качествени обувки. Три девойки обаче употребяват майсторството на занаятчиите там и основават международен бранд. А техните обувки към този момент носят Бионсе, Марго Роби, Мишел Обама, Дуа Липа и други звезди на Холивуд.

Екипът на кино лентата ни среща и с тримата запалянковци, основатели на Бълграската стартъп асоциация, които се борят страната ни да стане привлекателно място за нови и съвременни хрумвания и вложители. Да създадат триумфа и предприемаческото мислене у нас заразни, устойчиви и необратими.

Накрая стигаме до Париж, където президентът Еманюел Макрон толкоз има вяра в новите хрумвания, новите технолигии и бизнесмените, че влага милиарди евро държавни пари в тяхното развиване. Екипът влиза в най-големия цифров хъб в света Station F - реконструирана остаряла гара в Париж, в която под един покрив се събират и прохождат хиляди нови компании. Там срещат Никола Бриен - един от моторите на стартъп общността в Европа.

От години Европа основава среда за положителните хрумвания на бъдещето, като влага милиарди евро в започващи бизнеси с нови технологии и млади гении с истински хрумвания. Но какво към момента не доближава, с цел да бъде на върха?

Филмът ще бъде излъчен на 29 декември от 17.00 ч.

В него са употребявани съвременни образни похвати и авторски анимации. Спас Кьосев е и режисьор на кино лентата. Майсторската операторска работа е на Анна Андреева и Станислав Ангелов. Монтажист е Ара Хугасян. Редактор - Татяна Йорданова. Продуценти - Татяна Тасева и Добрина Чешмеджиева.

" Захарен памук. Успехът на концепциите " разкрива и неподозираните благоприятни условия на кохезионната политика и е финансиран от Европейската комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР