Добричката организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

...
Добричката организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България
Коментари Харесай

КРИБ-Добрич с дарителска кампания за деца, които в извънредното положение не получават храна в училище

Добричката организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) открива дарителска акция за деца, които няма с какво да се препитават, до момента в който не посещават учебно заведение.

Председателят на управителния съвет на КРИБ-Добрич Галина Митева заяви, че актът е предизвикан от информация за дете от село Красен, община Генерал Тошево, което припаднало от апетит, защото за последно получило топъл обяд в учебно заведение преди излизането в насилствената почивка.

" Това ясно демонстрира, че рецесията с ковид има и различен, прикрит аспект. Децата не вървят на учебно заведение, само че с изключение на от образователни занятия част от тях са лишени и от храната, която получават май единствено там ", показва ръководителят на локалната работодателска организация.

Само в община Добричка има 30 фамилии с по три до 10 деца, които живеят в последна беднотия , съгласно данни на шефовете на учебните заведения, поискани от КРИБ. Сега, когато образователните занятия са прекратени, тези деца са отвън грижата на учебното заведение и няма с какво да се препитават, допълват от организацията.

КРИБ-Добрич афишира набирането на средства за закупуване на пакетирани храни, с цел да не допусне обществото ни деца да гладуват, до момента в който трае изключителното състояние. Храните ще бъдат превозени до обитаемоте места в община Добричка със съдействието на общинската администрация, а кметовете с помощ от шефовете на учебните заведения ще раздадат пакетите на тези, които имат потребност. Така пътят на поддръжката е обезпечен, разяснява Галина Митева.

Средствата се събират по банкова сметка - за деца в риск. Храни в натура за акцията могат да подаряват единствено производители и търговци, с цел да бъде обезпечено качеството, допълват от локалната работодателска организация.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР