Добрич. Състав на Окръжния съд в Добрич призна решение на

...
Добрич. Състав на Окръжния съд в Добрич призна решение на
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич призна глоба, наложена в Германия на български гражданин заради шофиране в нетрезво състояние и без книжка

Добрич. Състав на Окръжния съд в Добрич призна решение на Районен съд Бауцен, Германия, с което на българския жител А.Х. е наложена финансова глоба за шофиране в нетрезво положение и без брошура. Това оповестиха от пресцентъра на съда. С решението на немския съд на мъжа е избрана санкция в размер на 4000 евро за това, че на 10 април 2020 година, към 16.50 часа, е управлявал лек автомобил, макар че заради предишна приложимост на алкохол не бил в положение да кара. Взетата му кръвна проба е отчела централизация на алкохол в кръвта от 1.89 промила. Освен това мъжът не имал удостоверение за ръководство на МПС. Решението, постановено от Районен съд Бауцен, е влезнало в действие на 16 март 2021 година. С него на А.Х. са предоставени и сторените разноски по производството в Германия в размер на 481.27 евро.
Делото в Окръжен съд – Добрич е формирано след изпратено от немските управляващи искане за признание на наложената на българския жител парична глоба. Съдебният състав реши, че са налице всички предпоставки за признание на немското правосъдно решение и българският жител следва да заплати 8 764.60 лв., равностойни на общия размер на наложената му финансова глоба от 4 481.27 евро.
Решението на Окръжния съд предстои на обжалване пред Апелативен
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР