Добрич. На 7 декември 2018 г. определено със заповед №

...
Добрич. На 7 декември 2018 г. определено със заповед №
Коментари Харесай

Добрич: Определен е победителят в конкурса за туристическо лого на града

Добрич. На 7 декември 2018 година несъмнено със заповед № 1304/08.11.2018 година на кмета на Община град Добрич жури организира своето съвещание за избор на Туристическо лого на град Добрич и излъчи победител. Това е планът на Христо Викторов Христов, оповестиха от пресцентъра на Общината .
Председател на 7 членното жури бе доцент доктор Соня Алексиева – началник на секция „ Туризъм ” в департамент „ Бизнес администрация ” при Нов български университет град София, която взе участие онлайн, а членове: проф. доктор Пламен Братанов – началник катедра „ Индустриален дизайн ” в Технически университет град Варна, Димитър Трайчев – художник, член на СБХ, Галина Миткова – шеф отдел „ Канцелария ”, Богдан Добрев Богдев – член на Консултативен съвет по туризъм, Койчо Коев – занаятчия на художествена дърворезба, член на РЗК Добрич и Божидар Тонев – ръководител на съюза на художниците.
В състезанието участваха общо 12 оферти, като критериите и методиката за оценка на плановите оферти бяха както следва:
- Съобразяване на плановете със заданието на конкурса;
- Съобразяване на плановете с кардиналните условия за създаване на логотип (четивност, опознаваемост посредством цвят, баланс сред изображение и типография, информативност, адекватност в разнообразни мащаби и други);
- Оригиналност на концепцията.
За съществена оправна точка създателят на определения план е избрал паметника на Хан Аспарух, като един от най-разпознаваемите обекти в града. Образът на Хан Аспарух е стилизиран съответно по отношение на подтекста, фокусирайки се върху най-характерните черти на паметника, което прави знакът различим. Логото, като цялост от знак и типография, е резултат от следните основни думи – история, динамичност и напредък и фокус върху една от главните точки, изведени в заданието на състезанието.
Напомняме, че състезанието за туристическо лого на град Добрич бе разгласен в края на септември 2018 година за основаването на непокътнат знак, който да обезпечи известност на град Добрич на туристическата карта на България. Избраният графичен знак ще бъде неразделна част от печатни рекламни материали, осведомителни и промоционални носители, сувенири и албуми, уеб уебсайт, електронна реклама и всички вероятни медии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР