Добрич. Иновативно средно училище Димитър Талев“ в Добрич посрещна учители

...
Добрич. Иновативно средно училище Димитър Талев“ в Добрич посрещна учители
Коментари Харесай

Иновативно средно училище „Димитър Талев“ в Добрич посрещна учители и ученици от Велинград и Дупница за обмен на добри образователни практики

Добрич. Иновативно приблизително учебно заведение „ Димитър Талев “ в Добрич посрещна учители и възпитаници от Велинград и Дупница по Националната стратегия „ Иновации в деяние “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Гостите са имали опция да участват на проява за приложението на така наречен „ умни чинове “ и потреблението на най-съвременни просветителни технологии посредством свързване с NFC.

„ NFC или бъдещето на образованието “, както го дефинират експертите, дават опция за елементарно шерване на образователни материали, индивидуализиране на просветителния развой и оценяването. Борис Михайлов, обучител IT експерт и негови сътрудници - Мария Митовска и Красимир Моллов, шеф на компания, са провели интерактивен урок с възпитаници от прогимназиален и гимназиален стадий, посредством който образно са показали опциите за бързо свързване и решение на друг вид задания и проблеми. Системата разрешава елементарен достъп на всеки възпитаник и преподавател посредством сканиране на QR код, което дава късмет актуалните технологии да създадат урочната работа още по-интересна, динамична и привлекателна. Чрез системата „ Умни чинове “ обичаните мобилни устройства на учениците от спънка в час се трансформират в средство за новаторско образование.

В работното посещаване са взели присъединяване представители на Иновативно приблизително учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ във Велинград и Профилирана гимназия „ Христо Ботев “ - Дупница. Педагозите са споделили сполучливите способи на работа както в филантропичните дисциплини, по този начин и в природо-математическите науки за възпитаници от всички просветителни стадии. Домакините са показали новаторски урок за Добруджа, посредством който са показали своя модел на интегрирано тематично учене посредством сложни действия.

Ученици от седми клас са разказали за родния своя роден край, като са комбинирали знанията си по география и стопанска система, история и цивилизация, физика и астрономия и химия и запазване на околната среда. С опит на място е открита разликата в твърдостта на водата сред градовете Добрич и Велинград. Интервю със съвременник на освобождението на Южна Добруджа през 1940 година е провокирало неспокойствие у всички присъстващи. Учениците са подготвили също виртуална разходка, с която са посочили знакови места и монументи от Добричката епопея и Военното гробище - музей в Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР