Добрич. Фермерско изложение Вкусът на Добруджа“ ще гостува на фестивала

...
Добрич. Фермерско изложение Вкусът на Добруджа“ ще гостува на фестивала
Коментари Харесай

Фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ ще гостува на фестивала „Аспарухово пее и танцува“ на 13 юни

Добрич. Фермерско ревю „ Вкусът на Добруджа “ ще гостува на фестивала „ Аспарухово пее и танцува “ във Варна на 13 юни. Това заяви Пепа Рашева, представител на Фондация „ Добруджа – история, обичаи, просвета “ и на Кооперция „ Хранкооп “, уредник на фермерските изложби, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . За първи път дребни добруджански производители, участници във фермерските пазари на Добрич и Балчик, ще се показват на жителите на кв. „ Аспарухово “. Повод за това е фестивалът, който се организира там годишно от 1967 година.

„ Вкусът на Добруджа “ ще предложи на посетителите на фестивала чиста продукция, отгледана без химически торове, изкуствени консерванти и подобрители. Гостите на ревюто ще могат да намерят многообразие от сезонни плодове и зеленчуци, мед и пчелни артикули, месни деликатеси, млечни артикули - сирена, кашкавали, кисело мляко, печива с мая, ядки, пъдпъдъчи яйца, етерични масла, плодови и типичен виновност, ръчно направена керамика, произведения с шевици и други занаятчийски произведения от естествени материали. И всичко това поднесено от ръцете на самите производители “, уточни Пепа Рашева.

Фермерско ревю „ Вкусът на Добруджа “ може да бъде посетено тази неделя в часовете от 11.00 до 19.00 часа. Мястото е централната част на Аспарухов парк.

„ Все повече общини в страната и света дават ход за основаване на фермерски пазари. Те възвръщат доверието сред производители и консуматори, покачват културата, възпитават положително отношение към природата, подкрепят дребните стопанства и съхраняват традициите “, означи Пепа Рашева.

Всеки локален производител, искащ да взе участие във фермерски изложби, може да се свърже с уредниците на тел: 0878781697 или e-mail: [email protected]. Условието е да бъде дребен добруджански производител, да създава чиста храна и самичък да показа своята продукция. Актуална информация за трансформиралите се към този момент в обичайни фермерски пазари в Добрич и Балчик е налична надлежно на: https://www.facebook.com/FPDobrich и ttps://www.facebook.com/FPBalchik.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР