Добрич. Четвъртото издание на фолклорния регионален преглед Добруджа - обич

...
Добрич. Четвъртото издание на фолклорния регионален преглед Добруджа - обич
Коментари Харесай

Читалището в добруджанското село Ловчанци е домакин на последния фолклорен регионален преглед „Добруджа - обич моя“

Добрич. Четвъртото издание на фолклорния районен обзор „ Добруджа - любов моя “ в община Добричка ще се организира на 19 юни, началото е в 10.00 часа. Това заяви Красимира Николова, специалист „ Връзки с обществеността “ в Община Добричка, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Домакин на последния фолклорен празник на художествената самоинициатива ще бъде читалището в село Ловчанци. Досега самодейците се представяха в три следващи съботни дни в селата Царевец, Плачидол и Черна. Събитието, на което ще участва и кметът на Община Добричка Соня Георгиева, е част от самодейностите, предшестващи Фолклорния събор „ Песни и танци от слънчева Добруджа “. Традиционно районните прегледи на художествената самоинициатива дават опция за изява на изпълнителите, които показват добруджанската община на събора в местността Славната скала край село Дебрене, който тази година ще се организира на 26 юни.

Организационният комитет на емблематичното за Община Добричка събитие готви разновидности за провеждането му и при влошени метеорологични условия. Предвидено е на 26 юни читалищата в четири села да одобряват участниците, включени в стратегиите на четирите естради: село Паскалево - първа естрада; село Ловчанци – втора естрада; село Дончево – трета естрада; село Победа – четвърта сцена.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР