Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за БТА

...
Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха за БТА
Коментари Харесай

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са изискванията за туризъм в планините, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС). Времето в планините е слънчево и безшумно, тук-там има раздрана облачност и слаб вятър. Температурите са към 0° до минус 3-4° в най-високите елементи на планините.

Лифтовите уреди в планинските курорти работят.

Планинските спасители поучават туристите да съблюдават маршрутите, да не излизат отвън маркираните пътеки и да потеглят на преходи в планините рано заран. От ПСС предизвестиха туристите да бъдат добре готови за зимни условия, тъй като на над 1500 м в планините има 30-40 см нова снежна завивка.

През миналите 24 часа няма регистрирани произшествия с туристи, предава Българска телеграфна агенция. 

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините през днешния ден облачността ще бъде най-вече забележителна, преди обяд по върховете ще бъде мъгливо. Главно след обяд тук-там ще има слаби превалявания от дъжд, над 1800-2000 м - от сняг. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 7°, на 2000 м - към 0°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР