Добре знаем колко е важна правилната устна хигиена не само

...
Добре знаем колко е важна правилната устна хигиена не само
Коментари Харесай

Защо не трябва да използваме вода за уста, след като измием зъбите си?

Добре знаем какъв брой е значима вярната джука хигиена освен за зъбите и венците, само че и за цялото здравословно положение, тъй като доста проблеми стартират точно от устната празнина. Вероятно с изключение на четка и паста, използваме и конци, както и вода за уста. Но евентуално неумишлено вършим една неточност, която да понижава цялостната изгода от тази рутина.

Според специалисти, представени от Daily Mail, рекомендацията да използваме вода за уста незабавно след измиването с четка и паста не е доста вярна, тъй като по този начин понижава отбраната от кариеси.

Причината е, че пастата за зъби съдържа флуорид, който защищава емайла. А когато се жабурим с пастата, го отмиваме и не му даваме опцията да подейства по предопределение.

Съветът на зъболекарите е, в случай че желаеме да използваме и вода за уста, да изчакаме най-малко половин час, откакто сме си измили зъбите. Така флуоридът ще може да се всмуква от емайла и да го заздрави. И двете процедури е целесъобразно да правим най-малко два пъти дневно.

Все отново, миенето е доста по-важно от жабуренето, което по-скоро способства за пресен мирис. Водата за уста е целесъобразна и при проблеми с венците, които повлиява позитивно. Разбира се, в случай че желаеме да избегнем всевъзможни проблеми със зъбите, би трябвало да посещаваме и постоянно стоматологичния кабинет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР