Добре познатите турски безпилотни самолети Байрактар ще се произвеждат в

...
Добре познатите турски безпилотни самолети Байрактар ще се произвеждат в
Коментари Харесай

Собствена въздушна флотилия! Украйна ще произвежда турските безпилотни самолети Байрактар

Добре познатите турски безпилотни самолети " Байрактар " ще се създават в Украйна в границите на 1,5 години по силата на план, в който ще бъдат вложени към 100 млн. $, заяви Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

Приблизително след подобен интервал компанията вложител " Байкар " (Baykar) ще приключи построяването на първия цех в Украйна, съобщи шефът на компанията Халук Байрактар на Форума на отбранителната промишленост в Киев.

" Строителството към този момент е стартира. Завършването му ще отнеме към 1,5 години. Планираме тук да работят минимум 300 души. Сътрудничеството продължава ", цитира Укринформ думите на предприемача.

Сега компанията извършва по едно и също време 3 плана в Украйна: с изключение на в построяването на цех за бойни дронове, " Байкар " е вложила в основаването на сервизен център и централен офис, сподели Халук Байрактар.

Според ръководителя на " Байкар " основаването на цех за бойни дронове " Байрактар " е една от главните вложения. Това ще бъде независимо и взаимноизгодно партньорство с Украйна: Турция от своя страна разполага с БЛА, а Киев - с неповторими технологии за произвеждане на мотори, въз основата на които се основават безпилотните самолети " Байрактар ".

В същото време предприемачът загатна редица провокации, пред които са изправени Украйна и Турция сега: " Това са веригата за доставки, снабдяването и развиването на човешкия капитал заради въздействието на войната и регулаторната среда ", сподели той, написа Факти.бг.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР