Добре познатите ни форми за лед могат да имат много

...
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много
Коментари Харесай

Как да използваме формите за лед - 12 идеи

Добре познатите ни форми за лед могат да имат доста приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата им са няколко - те са вършат изцяло идентични по форма кубчета, замразяването съхранява отлично храна и могат да стоят в торбички във фризера, до момента в който ни потрябват. Малките кубчета са с идентичен грамаж, което ги прави доста практични при определянето на точни количества и са идеални, когато ни би трябвало напълно малко - като пюретата при зареждането на бебетата, да вземем за пример.

В семейството с формите за лед можем да пестим храна, да рационализираме готвенето, а за летните коктейли и празненства дребните кубчета са извор на доста ефектни хрумвания. На пазара има доста огромно многообразие от форми и размери, а модерните силиконови форми вършат изваждането на кубчетата доста елементарно. Трябва единствено за една-две минути да оставите формата на открито и тогава да извадите ледените кубчета от нея. Вече сме ви посочили две приложения на формите за лед - в и. Ето още няколко хрумвания:

За семейството:

Ако варите месо и ви остане от бульона, можете за замразите остатъка във форми за лед. Освен, че ще го съхраните, ще можете да го добавите в разнообразни ястия когато и да е в мечтаното количество.


Остатъкът от вино също може да бъде непокътнато. Ако по някаква случайност имате останало качествено вино, можете да го замразите и да го ползвате в предписания като или


Свежи подправки в зехтин или друга лой. Много добре знаем какъв брой се разграничава усетът на сухите и на пресните подправки. Сезонните подправки - розмарин, босилек, мащерка, можем да съхраним непосредствено в лой. Много ефектни са брускетите, поднесени с топящото се кубче върху тях, да вземем за пример.


Бебешко пюре във формата за лед. Ако сте в развой на зареждане на бебчето, знаете, че не всеки ден има опция да приготвяте дребни порции - въпреки всичко става дума за няколко лъжички дневно. Но с помощта на формата за лед, можете да приготвяте по-голямо количество и да го увеличавате всеки ден. Така ще контролирате и дозите. По този метод ще можете и да съхраните сезонни плодове и зеленчуци за зимата. С сходна на пюрето консистенция са пестото и доматеният сос за обичаната паста.


Яйца с изтичащ период на валидност. Ако яйцата ви скоро ще преминат периода на валидност, може да ги разбиете леко, едвам се смесят жълтъкът и белтъкът. Сложете яйцата във формата и постоянно ще имате нужното количество за застройка на супата да вземем за пример.


За лятното празненство:

Можете да замразите кафе, парещ шоколад, какао и да добавите кубчетата в студено мляко. А може и противоположното - да замразите мляко и да го добавяте в горещото кафе.


Замразете останали зрънца нар в подобаваща форма, по-плоска, с цел да се виждат добре. Много ефектна, даже и потребна, е тази свежа добавка към коктейлите.
А можете да ползвате дребни горски плодове или грозде.


В по-продълговата форма сложете цитрусови плодове с корите и мента. Долейте с малко сок и замразете. Ако вършиме мохито, домашна лимонада или леден чай даже - тези кубчета с лятно въодушевление ще им предадат страховит усет.


Малки празненство хапки ще получите, в случай че замразите разнообразни плодове в сок и боцнете от горната страна празненство клечица или бамбуково шишче. Изчакайте няколко минути преди да отлепите празненство хапката, другояче клечицата може да остане в ръката ви.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР