Добре известна е съдбата на експедицията, на известният полярен изследовател

...
Добре известна е съдбата на експедицията, на известният полярен изследовател
Коментари Харесай

Свръхразвита древна цивилизация на Антарктида?

Добре известна е ориста на експедицията, на известният полярен откривател Ричард Бърд. През 1947 година съгласно дневника му, който в миналото бил конфиденциален, той и хората му били атакувани от дисковидни летателни апарати. Те изхвърчали из под водата, движели се с невероятна скорост и правели маневри, на които нито един военен аероплан даже по наше време не е кадърен. Според Бърд летящите дискове изстрелвали огнени кълба и потопили няколко от корабите му, както и свалили един аероплан. След тези провали той бил заставен да приключи експедицията си и да се завърне в Съединени американски щати. Военните незабавно предположили, че Бърд и хората му били атакувани от нацистко скрито оръжие. Разузнаването било наясно, че Райха е разработвал летящи дискове, само че те в никакъв случай не влезнали в серийно произвеждане, а и те можели да летят във въздуха, а не да изскачат из под водата. Така версията, че нацистите са намесени в този случай бързо е отхвърлена. Тогава, в случай че не са били нацистите, кой е атакувал експедицията на Бърд и усърдно е пазел онази територия? Дали има нещо общо с съществуването на свръхразвита антична цивилизация на Антарктида?

Учените, които работят в другите проучвателен станции на Антарктида постоянно загатват за съществуването на странни феномени. Те докладвали за движещи се светлини под леда, за дисковидни летателни апарати, за огнени светлини и други Това не един път било мотив някои откриватели да изоставен леденият континент.

Учените се опитвали да обяснят по всевъзможен метод тези феномени. Те се обърнали към историята и археологията. В легендите на някои нации се споделя, че когато Антарктида не е била покрита с лед, тя е населявана от свръхразвита антична цивилизация, която изпреварила времето си. Тези хора основали красиви градове, строили летателни апарати, науката им била развита на извънредно високо равнище. След като обаче, Антарктида се покрила с лед, следите от тези хора към този момент били недостъпни.

Това, че в миналото Антарктида е имала мек климат и богата растителност и скотски свят през днешния ден е подкрепено от научната общественост, тъй като са открити следи от съществуването им.

Смущаващ е обстоятелството обвързван с Картата на Пири Рейс от XVI в., която е открита в Турция. Турски военноморски офицер изпратил тази карта в хидро-картографското бюро на Военноморски сили на Съединени американски щати през 1953 година М. Уолтърс, който е основният инженер на бюрото пък от своя страна я изпраща на Х. Малери за оценка и инспекция за достоверност. Малери я оценил като изцяло достоверна и точна. На нея са изобразени всички континенти, в това число и Антарктида и то такава, каквато е, в случай че не беше покрита с лед. Но по какъв начин Пири Рейс изобщо е знаел за съществуването на Антарктида, когато континента е открит едвам през XIX в., камо ли по какъв начин наподобява под ледовете?

Според самият Пири Рейс той изготвил картата, като употребявал антични документи. Възрастта на множеството от тях не е известна и до ден сегашен.

Много източници и клюки пък сочат, че тайнственият остров който е бил дом на свръхразвитата антична цивилизация на атлантидите – Атлантида е точно Антарктида. Според някои версии, той не е потопен, както се твърди от голям брой източници, а е заледен преди към 12 000 години.

През 2011 година учени от съветската станция „ Восток “ пробиват дупка в леда и доближават до езеро със сладка вода, която не е замръзнала. Нейната температура била +19 градуса. Изследователите считат, че това езеро не е само. Според тях има голям брой такива езера, както и кухини и тунели под леда.

През 2016 година в международната мрежа излизат изображения от Гугъл Earth от Антарктида, на които се виждат пирамиди в ледения пейзаш. На изображенията ясно се виждат три пирамидални структури сходни на пирамидата в Гиза. Дали това са естествени образования или са дело на човешка ръка? Съществуват голям брой теории за произходът им. Някои от по-противоречивите догатки са, че пирамидите са остатъци от цивилизацията на атлантидите или, че са издигнати от извънземни. Други откриватели продположиха, че това са естествени обекти дело на природата. Според тях, тези пирамиди в действителност може да са върхове на планини, които стърчат над леденият пейзаж.

Откритието на тези пирамиди допуска, че Антарктида може да е била населявана от хора преди към 6000 години. Някъде и по това време хората са строили пирамиди в Стария свят. Изследователят Чарлз Хапгуд поддържа вероятното битие на антична цивилизация на континента, който в този момент е затрупан с лед.

Дали е допустимо потомци на античните атланти да живеят под ледената шапка на Антарктида?

Или пък тези антични хора, изпреварили развиването на нашата цивилизация с епохи, а може би и повече, живеят в някаква паралелна Вселена и идват при нас единствено понякога? Според актуалните теории, съществуването на паралелни светове не е изключено, тъй че това е едно допустимо пояснение на тези явления.

Дали всичко това не изяснява и стремежът на мощно развитите страни да имат леденият континент? Все отново страна, която има античните познания на една такава велика цивилизация елементарно би постигнала международно владичество. Отговорът на тези и други сходни въпроси ще чакат своя час в миналото в бъдещето.

източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР