Добре говорещите видове папагали са огромна атракция. Започваме нашия преглед

...
Добре говорещите видове папагали са огромна атракция. Започваме нашия преглед
Коментари Харесай

Най-добре говорещите видове папагали

Добре говорещите типове папагали са голяма атракция. Започваме нашия обзор с породата: Жако (лат. Psittacus erithacus), които са измежду известните типове папагали.

Амазона

Те обичат да бъдат държани у дома заради обстоятелството, че за разлика от другите си пернати събратя, бързо и елементарно се учат. Тези птици от време на време се назовават ​​„ въплъщение на мозъка и господари на думата “. Това са много огромни птици - дължината им е 25–45 см. Обикновено имат зелен цвят, от време на време с леки червени, жълти, сини петна. Тяхната отличителна линия е мощния клюн. Тези говорещи папагали идват от Централна и Южна Америка, Антилите, горите по крайбрежията на Амазонка.

Жако

Нейните представители имат два съществени цвята в оперението: сиво (тяло) и алено (опашка). Клюнът е черен, очите жълти. Размери за възрастни Жако: дължина - 30-35 см, обсег на крилата - 65 см. Родното място на птиците е Западна Африка. Има два типа птици: червеноопашати и с кафява опашка. Птиците би трябвало да се образоват от осем до девет месеца.

 Говорещ папагал жако

Освен, че са говорещи папагали, те обичат да запомнят и издават звуци от домашен уреди. Те също могат да повторят държанието на притежателите си: раздразнение, наслада и други Грижата за Жако е елементарна. Трябва обаче да сте готови, че той е доста гръмък, със комплициран темперамент. По-добре е да вземете подобен домакински любим от дребен, съвсем невероятно е да се образова възрастен. Продължителността на живота на Жако е към 50 години.

на Aмазоните включва 32 типа. Птиците могат да научат от 50 до 60 думи, само че не могат да го създадат посредством възпроизвеждане на интонация и държание, както прави Жако. Те обичат да пеят, имитират звуците на музикални принадлежности. Те научават елементарни трикове, като да донесат дребна топка в клюна си или да събират разпръснати кибритени клечки на едно място. Предимството им е, че те елементарно се приспособяват към новите условия. Бързо привикват с индивида, привързват се и остават правилни до края на живота си.

Тези птици обичат да викат, поддържат връзка доста. Те се разсънват рано, тъй че би трябвало да сте готови или да се приспособите към ритъма на живота на папагала, или да уредите за него дълга нощ, покривайки клетката с тъмна тъкан. Птиците обичат да са дейни, от време на време се държат нападателно и безочливо. Те са подложени на чести и внезапни промени в настроението. Продължителността на живот при амазоните е 40–45 години.

Папагал Ара

Друг интелектуалец измежду папагалите, които приказват, е Ара (лат. Ara). В допълнение, той е и хубав - има блестящо оперение от всевъзможни цветове и нюанси. Възрастните доближават размери до 50 см. Те имат най-силния клюн измежду представителите на всички типове папагали. Родното място на Ари е Централна и Южна Америка. Техният жанр включва 36 типа. За страдание седем от тях към този момент не съществуват.

 Папагалите Ара приказват

Ара не може да научи толкоз думи, колкото да вземем за пример Жако или Амазона, нормално владее към 20. Те обаче постоянно ги вмъкват в общуването, което основава на индивида усещане, че той в действителност води диалог с птицата. В допълнение към думите, Арите съвършено копират разнообразни звуци, да вземем за пример тези, принадлежащи към естествени феномени - дъжд, румолене на вода или към животинското царство - кучешки лай, виене на куче, мотоциклети и така нататък

Грижите за Ара са непретенциозни. Те са спокойни по природа, рационални. Обикновено не викат, единствено в случай че имат потребност от нещо. Гласът им и викът могат да са доста досадни, тъй че преди да купите такава птица, би трябвало да прецените дали ви понася. Средната дълготрайност на живота на Ара е 60 години.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР