Добре бе, хора, разбрахме – искате да вдигнете декар знаме

...
Добре бе, хора, разбрахме – искате да вдигнете декар знаме
Коментари Харесай

Манол Глишев: Аман от патридиоти frognews.bg

Добре бе, хора, разбрахме – желаете да вдигнете декар знаме на 100 и недостатък метра стълб, тъй като са ви малки… разбиранията. При пробното повдигане знамето пада. Нямате си персонална еднаквост, имате единствено групова и бъркате хорцето, кебапчетата и спортните екипи си с национални обичаи. Хубаво. Ваша воля. Съсипахте една красива планинска поляна – и това ще преживеем. Дето се вика, България е изтърпяла османците, комунистите и мутрите – ще изтърпи и простаците.

 

Но нали се пишете огромни родолюбци? Нали сте ужким патриоти? Нали се биете в гърдите какви сте огромни българи? Как може при такива искания да занесете знаме за освещаване… и да го хвърлите на пода на черквата в краката на свещеника, сякаш сте донесли някакъв парцал, с който ще чистите? Как може освещаван предмет да се въргаля на пода, та да дори и да не беше националният ни байрак? Вие оставете родолюбието, ами това и православие не е.

 

Не се научихте. И още 100 години няма да се научите, тъй като не желаете. Патриотизмът не е пердашене в гърдите и виене на най-голямата баница в Долно Чепърлянци. Патриотизмът е нещо напълно друго… само че нямам желание да ви мятам бисери, тъй като отново нищо няма да разберете. Съжалявам. Нацията ни в действителност е разграничена и една част от нея даже не е изостанала във времето, ами просто е пропуснала обикновеното образование. Как ще го навакса… ами мъчно. Доста мъчно. Може би за децата може да се направи нещо, само че бащите към този момент са изгубени.

 

Общо взето, стана ясно, че едни и същи хора дзупат хоро пред Народния спектакъл (най-добре по време на зрелище вътре), имат вяра, че Земята е плоска, че от Усури до Мисури всички са траки, че коронавирус не е имало, само че пък че има кемтрейлс, че Европата е отговорна за всичко, че единствено „ Възраждане “ ще ни оправи, че война няма, само че и че бежанци не би трябвало да одобряваме. Същите хора се носят по спортен екип и подвигат знамето, откакто са го въргаляли по пода. И тази маса от неориентирани субекти, дето и личните си имена мъчно написа без неточност, си фантазира, че е народът! Че е суверенът! Боже опази…

 

Не е учудващо, че купонът на Рожен, предопределен за такава изискана аудитория, ще бъде охраняван от дебелите вратлета на „ Делта гард “. Същата охранителна компания, която се преструваше на полиция през 2020, когато хора пострадаха или бяха бити зад колоните на Министерския съвет. Нормално е всяко стадо да си има пастирски кучета, само че за първи път слушам за стадо, охранявано не от кучета, ами от нерези.

 

Няма по какъв начин такива неща да се кажат по-нежно. Деградацията е стигнала необикновен обсег. Виждам в миналото гордите българи да са се трансформирали в намаляваща, само че шумна група от недоучили гетари, намиращи смисъл от съществуването си единствено в развяването на един трибагреник, който сами са хвърлили на пода. Омачкан. Дано най-малко уредниците не цакат средностатистически патриот с топла бира, студени кебапчета и неработещи химически тоалетни, тъй като инак – жалко за Рожен.

 

О, не ми казвайте, че в този текст било имало доста завист. Злоба няма, има горест. Разочарование. Не такава беше моята визия за личната ми нация. Представях си наследници на героите от Дойран, потомци на народа, който одобри арменците и избави евреите. Но вместо това, наподобява, през днешния ден за „ народ “ минава някаква навалица от хора без даже най-просто схващане за красиво, подходящо и обикновено. Уви, хорото и знамето не заместват първите седем години.

 

Манол Глишев за Frognews
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР