Добрата целувка веднъж на ден държи лекаря далеч - въпреки

...
Добрата целувка веднъж на ден държи лекаря далеч - въпреки
Коментари Харесай

Целуването на партньора ви всеки ден може да ви помогне да живеете по-дълго

Добрата целувка един път дневно държи лекаря надалеч - макар че това може да звучи като пресилване, в действителност е правилно. Освен че е едно от най-приятните прекарвания в живота ни, целувките ни носят куп други изгоди, които ни оказват помощ да живеем по-дълъг и по-здравословен живот.

Ето какво тъкмо се случва с тялото ви, когато целувате колегата си и по какъв начин това въздейства върху качеството на живота ви.

1. Целувката облекчава алергиите

Оказва се, че 30-минутна сесия от целувки може фактически да понижи признаците на сенна хрема, алергия, породена от прашец или прахуляк. Всъщност, някои изследвания демонстрират, че положителната целувка понижава растежа на имуноглобулиновите Е антитела в кръвта. Тези антитела освобождават хистамин, който е виновен за алергични признаци, в това число воднисти очи, хрема и кихане.

2. Целувката облекчава напрежението

Ако постоянно се чувствате уплашени, целувките са идеалната активност за облекчение на напрежението. Когато целувате, тялото ви създава окситоцин, който е натурален успокоителен химикал. Този хормон облекчава тревогата и ви кара да се чувствате по-спокойни.

Когато целувате някого, това също отпуска челюстта и ви кара да дишате по-дълбоко.

3. Целувките изгарят калории

Целуването може да ви помогне да изгорите до 120 калории на час. Разбира се, това няма да размени тренировката ви, само че сигурно няма да се притеснявате за този дребен десерт, който имате след вечеря. Само помнете правилото - колкото по-дълго сте ангажирани в процеса, толкоз повече калории ще изгорите.

4. Целуването може да ви накара да изглеждате по-млади

Страстната целувка включва към 23-34 подлежащи лицеви мускули и 112 постурални мускули. Тонизирането на тези мускули може да ви помогне да изгладите бръчките, да оформите врата си и да забавите процеса на стареене на кожата, изключително към бузите.

5. Целувката предотвратява белодробни болести

Обикновено вдишваме към 20 пъти в минута. Но когато се целуваме, този брой нараства до 60 пъти в минута. Тази подготовка в действителност е добра за белите дробове. В резултат на това белите дробове стават по-силни и възможностите ви за развиване на белодробни болести понижават.

6. Целувката понижава кръвното Ви налягане

Целуването е положително за вашето сърце и освен по сантиментален метод. Дългата и буйна целувка контролира сърцето ви, понижава равнищата на холестерола и намалява кръвното налягане, като уголемява кръвоносните съдове.

Когато кръвообращението ви се усъвършенства, всичките ви витално значими органи, в това число сърцето ви, стават доста по-здрави. Така че колкото повече се целувате, толкоз по-малки са възможностите да имате проблеми със сърцето си.

7. Целуването облекчава конвулсии и главоболие

Целуването има още една изгода - спомага за облекчение на болката, изключително при главоболие и менструални конвулсии. Така че идващия път, когато имате менструация, не бързайте да взимате болкоуспокояващи или други медикаменти, просто пробвайте добра, продължителна целувка.

8. Целувката укрепва имунната ви система

Целувката е добър метод да споделите бактериите си с колегата си, само че не се опасявайте - този развой в действителност усъвършенства имунната ви система.

Смята се, че към 80% от бактериите в слюнката са общи за всички и 20% са неповторими за вас. Така че, когато сменяте бактерии, вие си помагате да развивате антитела, които се борят с разнообразни инфекции, като по този метод укрепвате вашата вътрешна система за отбрана.

9. Целувката защищава от поява на кариеси

Целуването може да се смята за натурален развой на разчистване на зъбите. Когато се целувате, вие отделяте повече слюнка в устата си и тази спомагателна слюнка обезврежда киселините, отмива частиците храна и измива бактериите от зъбите.

Разбира се, не е нужно да се отказвате от нормалните си хигиенични процедури, само че добра целувка след хранене ще ви помогне да предотвратите натрупването на плаки и да избегнете появяването на кариеси.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР