Добър край на годината и надявам се добро начало за

...
Добър край на годината и надявам се добро начало за
Коментари Харесай

България Не Може Да Повярва, Че Това Се Случи Току-Що! Всичко Рухна, Отидоха Заплатите Ни! Валери Симеонов

Добър завършек на годината и уповавам се положително начало за идната, заключи той пред медиите в Министерски съвет. Въпреки неналичието ба консенсус министърът на труда и обществената политика Бисер Петков изясни, че от следващата година минималната заплата ще бъде 510 лв. месечно. Той означи, че съгласно плановете, когато от 510 лева се приспаднат данъкът и осигурителните вноски, се получава 397 лева, което към този момент е по-високо от избрания предел на беднотия - 327 лв..

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев разяснява, че работодателите не поддържат плана, защото разликата сред междинната и минималната заплата ще бъде прекомерно дребна. Ще се получи съответствие над 51% минимална към междинна заплата, посочи той.

В Европейски Съюз това съответствие е 42-43%. По този метод ще се заличи неквалифицирания труд и средноквалифицирания труд и ще се демотивират хората да покачват квалификацията си, тъй като ще получават едно и също заплащане, счита Велев.

Хубавото на стопанската система е, че не е просвета, незабавно се намеси президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов. На мен ми омръзна към този момент 23-24 години да чувам едни и същи работи и да приказвам едни същи работи по въпроса особено за минимална работна заплата, изясни той.

По време на тристранния съвет консенсус не бе реализиран и във връзка с незабавните ограничения за финансиране на просрочени отговорности на общинските лечебни заведения. Тъй като от страна на Министерството на финансите нямаше представители, вицепремиерът Валери Симеонов поема ангажимент да ги запознае със стенограмата и да изиска писменото им мнение.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР