До заседналия край Яйлата кораб Vera Su са установени превишения

...
До заседналия край Яйлата кораб Vera Su са установени превишения
Коментари Харесай

До заседналия край Яйлата кораб са отчетени нови превишения по показателя азот-амониев

До заседналия край Яйлата транспортен съд Vera Su са открити превишения в стойностите по индикаторите азот-амониев и азот-нитритен. В известие до медиите от екоминистерството прецизират, че при осъществен в събота (16 октомври) мониторинг на морските води в брегови пункт на 60 м. южно от плавателния съд и от пункт директно до носа на кораба са взети три водни проби.

Установени са превишения в стойностите на азот-амониев и азот-нитритен в двата пункта, като най-сериозно е нарастването на цената на азот-амониев във водите директно до носа на кораба (0.352 мг/л). Досега измерваните стойности на азот-амониев посочваха задържане в период 0.030-0.050 мг/л, до момента в който вчерашните проби демонстрират превишение над три пъти на тренда в бреговия пункт (0.114 мг/л. в 07:40 ч. и 0.143мг/л. в 17:30 ч.) и над 7 пъти при кораба.

За резултатите от инспекцията са известени Изпълнителна организация " Морска администрация " и Областният координационен щаб.

Вчера екоминистерството заяви, че, а повърхността на водата беше омазнена. По-късно денем от " Морска администрация " прецизираха, че към този момент няма леке.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР