До всички политици: в с и ч к и български

...
До всички политици: в с и ч к и български
Коментари Харесай

Стига вече, съдията да излезе с лицето си. Реакциите след скандалната история за 400-те шева

" До всички политици: в с и ч к и български дами се усещаме застрашени с решението на старозагорските съдии! "

Това написа в намерено писмо режисьорка Зорница София като прикани за политическа реакция.

" Нелечими са вредите за п о л о в и н България, която ще живее от през днешния ден в боязън - и това сме всички български дами, в територията, в която това се случва " законно " единствено с 72 часа задържане.

Моля, тези, които обичат да се самосезират, да д о к а ж а т, че могат да се самосезират, и когато жертвата не е известна актриса и ще си видят фотографията на първа страница.

Моля, да се потърси отговорност освен от насилника, това е ясно, само че от " съдиите ", които подхранват злото със независимост и б е з н а к а з а н о с т.

Моля, топ юристите, които пазят най-известните, да се ангажират да защитят това незнайно за момента момиче и хонорарите им да бъдат платени от страната, в която ЦЯЛ ЕДИН МЕСЕЦ вместо правдивост съда осъжда на с т р а х, не за едно семейство, а за половин страна. За да се почувстват момичето и фамилията й п о д к р е п е н и. А ние да усетим, че сме част от страна, част от Европа ", прикани още тя.



Нейната реакция е част от вълната на отвращение в обществените мрежи, откакто стана явен казусът на жесток садизъм против 18-годишно момиче и последвалите дейности от страна на съда. Младата жена е била обезобразена с макетно ножче. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът ѝ е строшен, а цялата ѝ коса е подстригана с машинка. Спасена е, само че е трябвало да ѝ бъдат направени 400 шева. За случая заяви през вчерашния ден Нова тв.

Предполагаемият причинител е нейният другар, който е бил арестуван за 72 часа, а по-късно е пуснат на независимост, което прави историята още по-скандална. Насилниците са двама - и мъжът, обезобразил по изключително нечовечен метод момичето, само че и съдията с решението да го пусне на независимост, се сплотиха коментиращите. На фотоси във фейсбук нападателят е в класическа борческа поза - с " патриотични татуировки " с надпис " Свобода или гибел ".

Мъжът с букви Г.Г. се показва за охранител в локална дискотека и трениращ бойни спортове. След като Районният съд в Стара Загора постановява мярка непрекъснат арест, по-горната инстанция Окръжен съд - Стара Загора, го е пуснал на 5 юли на независимост, като счита, че телесната щета била лека, а не междинна, каквато е била експертизата при първичното освидетелстване на потърпевшата жена. Обвинението на прокуратурата също е било за междинна телесна щета, за която плануваното наказване е до 6 години затвор.

„ На 26 юни брачният партньор ми се обади и ми сподели, че дъщеря ни е пребита грубо и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с огромна дълбочина. По скалпа ѝ имаше голям брой рани от машинката. Емоционалното ѝ положение е сринато. Тя ми описа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, само че първо никой не ѝ е дал отговор. След това мъжът е споделил „ Аз съм ” и тя е отворила. Според мен претекстът на закононарушението е ревнивост. Бяха дружно 4 месеца. Преди случилото се нямахме индикация за принуждение. Не е имало закани ”, описа майката на потърпевшата пред Нова тв.

„ Има разминавания сред изказванията на прокуратурата и съда. Не знаем дали е направил признания. Как и кой реши, че това е лека телесна щета? От болничното заведение бяха в потрес като видяха в какво положение е момичето ”, добави приятелка на потърпевшата.

От месец потърпевшата жена не се среща с никого и мълчи, а околните ѝ се опасяват и пазят своята идентичност и тази на жертвата в загадка. По думите на майка ѝ страхът идва от причинителя, тъй като знаят кой е той, както и поради неговото " неприятно " обграждане.
" Кой е насилникът "
" Кой е насилникът - биячът или съдията, която го пусна?

Чудя се кой е насилникът в тази история - олигофренът с дребна п…а, който наряза с макетно ножче, обръсна и обезобрази приятелката си, или съдията от Окръжния съд в Стара Загора, който го пусна на независимост под гаранция?

Вие по какъв начин мислите? ", написа във фейсбук журналистът Слави Ангелов.


" Стига към този момент "
" Психопатът, който е рязал плътта на момичето, чупи носа ѝ и обръсва цялата и коса.

И в този момент, апелирам да следите деликатно.

Психопатът е на независимост! ", реагира и Кремена Кунева. 

" Хайде стига!

Ама в действителност стига към този момент! ", добави тя.
" Съдията да стане прочут с името си "  
" Съдията, ревизирал до " лека телесна щета " нахлуване, изискващо жертвата да получи 400 шева - с цел да бъде пуснат незабавно на независимост злокобния умопобъркан, обезобразил момичето от Стара Загора - би трябвало да стане прочут с името си.

И да излезе да се обоснове. Правно или иначе, само че да каже истината за този призрачен сън. Или да бъде заставен да го стори - от медии, в случай че не от контролни институции.

Случилото се е ужасно на толкоз равнища, че не знам с какви думи да го обсъдим. Но едно знам - спрете да разпитвате жертвата и майка ѝ. Те са оттатък шока - явно и естествено са смъртно уплашени от този мъж и обкръжението му и имат потребност от отбрана, не от камери и разпити. Спрете със замъглените фотоси.

Намерете съдията, умишлено позволил хипотетичният причинител на сходно действие да е на независимост. Изправете го до проверяващите служители на реда и дано разберем къде се е скъсала нишката и кой, по дяволите, е платил да се скъса по толкоз перверзен метод.

Ъпдейт: Става дума за арбитър Татяна Коева, към този момент дисциплинарно наказвана през 2019 за забавени каузи. Кой ще успее да я накара да излезе с лицето си и да изясни на българските жители за какво позволи фрапантно публично рисков принудител и садист да се разхожда свободен? ", коментира Мария Спирова.

 

" Дано съдията се гордее с постъпката си. Съдебна промяна - да, но не ", написа Борислав Борисов.


" По татуировките ще ги познаете "
" Говорилнята заседава до 6 сутринта за бюджета. Ще имаме Народно заседание тогава, когато до 6 сутринта заседават за изрода от фотографията, който обръсна косата на момиче, счупи му носа и го накълца толкоз пъти, че го шиха с 400 шева. И идиота, който преби хомосексуално момче. И...другите като тях, всички на независимост. По татуировките ще ги познаете ", сбита беше писателката Веселина Седларска.

" А признатият единствено преди дни Закон против домашното принуждение ще остане празен текст, в случай че не се направи тотална чистка в правоохранителните органи и не се набие в милиционерско-прокурорските глави какво значи и какво би трябвало да се прави, с цел да се опазват жертвите ", счита пиар специалистът Любомир Аламанов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР