До вчера ходихме с маски, от днес - с каски!

...
До вчера ходихме с маски, от днес - с каски!
Коментари Харесай

Стрелецът от болница Тримонциум - бивш охранител с присъда

До през вчерашния ден ходихме с маски, от през днешния ден - с каски! Това показа пред публицисти фармацевтка, работеща в съседство с болница " Тримонциум ". Двама от клиентите на аптеката напуснали обекта, а секунди по-късно се върнали с крясъци " Вън се стреля, крийте се! ". Работещите в аптеката не са били директни очевидци на кървавия случай в болница " Тримонциум ", за който към този момент разказахме, само че се тормозят за сигурността на работното си място, написа Флагман.

``
реклама

Според формалната информация досега, 54-годишен мъж е нахлул в лечебното заведение, въоръжен с газов и пневматичен револвер, нож, електрошок и палка. След като избухнала препирня сред него и 58-годишната рецепционистка, мъжът я наръгал, като към този момент се знае сигурно, че тя е ранена в региона на бедрото. Произвел и няколко изстрела. 

" Извършителят е неин брачен партньор. Явно са имали спор, разграничени са от Коледа предходната година ", разяснява представителят на Районна прокуратура - Пловдив Атанас Илиев. Очевидци подали сигнал на 112, а бързата интервенция на униформените съумяла да предотврати следваща ескалация на напрежението. 

" Колегите са съумели да го обезвреждат, като сега няма никаква заплаха за живота и здравето му. Успял да възпроизведе два изстрела против един от служителите на реда отблизо разстояние. Леко ранен е с палка в региона на главата при опит да бъде обезвреден. Незабавно му е оказана здравна помощ ", показа ст. комисар Йордан Рогачев. По-рано през днешния ден мъжът бе откаран с кола за спешна помощ за спомагателни прегледи. Униформеният не е потърпевш. 

По случая се води досъдебно произвоство за оправени закани за ликвидиране и породени телесни повреди по хулигански подбуди. Предвиденото от закона наказване за отправената закана е до 6 години отнемане от независимост. Тепърва ще се открива механизма на самото действие, какъв брой изстрела са създадени и какви телесни повреди са нанесени на пострадалата. Заплахите с ликвидиране към орган на реда също съставляват закононарушение, посочи Илиев. 

Това не е първа сходна демонстрация на 54-годишния мъж. През 2000-ата година той е станал клиент на Темида, още веднъж по обвиняване за безчинство и закана за ликвидиране. Впоследствие е оправдан. Дали пострадала от действието е била брачната половинка му, ще стане ясно на по-късен стадий от следствието. 

Според първичната информация причинителят не е декларирал в районното ръководство, че има газов револвер. В предишното е работил като охранител в частна компания, разкриха още проверяващите.

В момента в болничното заведение текат огледи. Веднага след приключването им тя ще е налична за пациенти. Ще бъде обезпечена и защита за най-малко 24 часа, сподели още ст. комисар Рогачев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР