До утре, 18 ноември 2022 г., земеделските стопани могат да

...
До утре, 18 ноември 2022 г., земеделските стопани могат да
Коментари Харесай

Утре е крайният срок за кандидатстване на земеделците по допълнителния прием за подпомагане заради войната в Украйна

До на следващия ден, 18 ноември 2022 година, земеделските стопани могат да подават заявки по спомагателния банкет за подкрепяне по схемата " Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна " за 2022 година, напомня Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ). Финансовата поддръжка на допустимите претенденти ще бъде изплатена до 23 декември.

От Фонда акцентират, че финансовото подкрепяне е ориентирано единствено към стопаните, които не са съумели да аплайват за помощта по време на първия банкет, който беше в интервала 1-16 септември 2022 година За облекчение на бенефициерите документи за подкрепяне ще се одобряват в общинските служби по земеделие. Стопаните следва да подават заявките си по непрекъснат адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалището на юридическото лице.

Максималният интензитет на помощта е до 62 000 евро (121 261 лева) на дружество, чиято активност е в бранша на първичното произвеждане на селскостопански артикули.

Утвърденият бюджет по схемата е 426 млн. лв.. Указанията за използване на държавната помощ са оповестени на интернет страницата на ДФЗ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР