До утре (11 август) унгарската нискотарифна авиокомпания Уизер (Wizz Air)

...
До утре (11 август) унгарската нискотарифна авиокомпания Уизер (Wizz Air)
Коментари Харесай

Уизер се отчита пред България за закъсненията на полети

До на следващия ден (11 август) унгарската нискотарифна самолетна компания " Уизер " (Wizz Air) ще показа на Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " (ГВА) ограничения против закъсненията и анулацията на полети. Това е станало известно след среща сред шефа на ГВА Анелия Маринова и представители на " Уизер ", прецизираха от Министерството на превоза, написа.

Маринова е подчертала по време на срещата, че от началото на 2023 година до момента в ГВА са получени над 500 тъжби от пасажери на " Уизер ", а над 200 от тях не са били обработени от самолетната компания. Само през предишния месец на интернационалните летища в България са регистрирани 38 анулирани полета, а други 69 са били с повече от 2 часа забавяне.

Маринова увери, че ГВА ще предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че европейските регламенти за отбрана на правата на пасажерите се съблюдават.

По отношение на необработените над 200 тъжби на пасажери от " Уизер " са дали обещание до 3 седмици всичките да бъдат прегледани. От самолетната компания са се оправдали, че поради неточност в осведомителната им система недоволствата не са получени.

ГВА и " Уизер " са се договорили още този месец да стартират постоянни срещи, с цел да обменят навреме информация, както и да прегледат препоръчаните в проекта коригиращи ограничения за справяне със обстановката на летищата.

Срещата с унгарската нискотарифна самолетна компания е в продължение на започнатите диалози през предходната седмица в Министерството на туризма във връзка със сигнали от туристическия отрасъл за зачестяване на случаите с анулирани и закъснели полети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР