До трагично известния кораб Титаник, който се намира на дъното

...
До трагично известния кораб Титаник, който се намира на дъното
Коментари Харесай

Нова експедиция тръгва към потъналия „Титаник

До трагично известния транспортен съд „ Титаник ", който се намира на дъното на Атлантическия океан, ще тръгне нова експедиция, с цел да наблюдава степента на разрушаването на лайнера, оповестява организация Асошиейтед прес, представена от Lenta.ru. Гмурканията ще бъдат проведени от OceanGate Expeditions. Специалистите ще се спуснат в дълбините в дълбоководни съдове, направени от въглеродни нишки и исполин, оборудвани с камери с висока разграничителна дарба и многолъчеви сонари. В експедицията ще се включат археолози и морски биолози.
Екипът от учени ще изследва до каква степен се е влошило положението на кораба, преди „ Титаник " да бъде дефинитивно погубен от подводната екосистема. „ Океанът го гълтам и ние би трябвало да  документираме всичко оживяло, преди корабът да изчезне или да стане неразпознаваем “, съобщи Стоктън Ръш, началник на OceanGate Expeditions.
Изследванията на „ Титаник " ще оказват помощ да се предскаже ориста и на други кораби, потънали на огромни дълбочини. Изследователите също по този начин чакат да научат повече за атлантическата екосистема наоколо до лайнера. В тази локация са видяни стотици океански типове, споделя Ръш. Членовете на експедицията ще търсят измежду останките и разнообразни артефакти, в това число персонални движимости на пасажери, разпръснати на два километра към Титаник.
Около 40 частни спонсора също участваха във финансирането на експедицията в подмяна на опцията да се спуснат до „ Титаник " и да ръководят сонарното съоръжение. Това им е коствало от 100 до 150 хиляди $ на гмуркане. Един от спонсорите означи, че спрямо галактическия полет на Blue Origin на стойност 28 милиона $, „ това е на ниска цена “.
Преди време други откриватели на „ Титаник " предвидиха, че лайнерът може да се разпадне дефинитивно през идващите няколко десетилетия. „ Титаник " потъва през нощта на 15 април 1912 година в Северния Атлантически океан, на към 600 километра югоизточно от остров Нюфаундленд. Корабокрушението е вследствие на конфликт с айсберг. Над 1500 пасажери умират, към 700 съумяват да се спасят.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР