До този момент съмненията за Омикрон“ у нас не са

...
До този момент съмненията за Омикрон“ у нас не са
Коментари Харесай

Кацаров: Все още няма потвърден случай на Омикрон у нас

До този миг подозренията за „ Омикрон “ у нас не са доказани, само че най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните разновидности не ни прескочи.
Това съобщи в ефира на служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

По думите му, засега не се постанова предприемането на спомагателни Коронавирус ограничения.  " Предприели сме всички нужни ограничения навреме. Защитени могат да се усещат тези, които са имунизирани и са построили имунна отбрана ", добави той. 

Кацаров добави, че от десетина дни страната ни не е в алената Коронавирус зона, в оранжева зона е и е на път да мине в жълтата. 

" Общата смъртност в България по начало е доста висока. Ние бяхме преди всичко в света и преди пандемията. Анализът, който вършим за високата Коронавирус смъртност у нас, регистрира няколко аргументи. Едната е, че сегашният " Делта "  вариант протича потежко от предходните, само че главната е, че доста малко хора се имунизираха. 90% от умрелите от COVID-19 у нас са над 60 година и неимунизирани, а третата причина за високата смъртност е неприятното положение на здравната система ", заяви служебният здравен министър.

" Ако лятото имaше по 30 000-40 000 сложени ваксини седмично, в този момент имаме по 130 000-140 000. Сякаш хората осъзнаха смисъла на " зеления документ ", сподели още той. 

Служебният здравен министър съобщи, че има обезпечени проби за учениците най-малко доникъде на януари. 

Кацаров добави, че решението за болница " Лозенец "  е изрично. Преди дни медици от лечебното заведение излязоха на митинг поради концепцията то да приюти и пациентите на педиатрията, до момента в който бъде издигната Национална детска болница. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР