До този момент, откакто започна опасността в Черно море, сме

...
До този момент, откакто започна опасността в Черно море, сме
Коментари Харесай

Контраадмирал Михайлов: До момента сме получили 18 сигнала за морски мини, за щастие нито един не беше потвърден!

До този миг, откогато стартира заплахата в Черно море, сме получили 18 сигнала за морски мини, на които сме реагирали навреме. За благополучие нито един от тях не беше доказан. Това съобщи през днешния ден командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Информацията бе дадена през днешния ден по време на посещаване в Щаба на Военноморските сили на командира на Военноморското командване на НАТО (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт.

" Провеждаме непрекъсната интервенция за надзор на морските пространства взаимно с нашите сътрудници от Румъния и Турция. Провеждат се планувани полети от морска патрулна авиация, също по този начин и под командване на НАТО. Непрекъснато обменяме информация за това какви миноподобни обекти са открити и реагираме на всеки един получен сигнал. Вчера беше получен сигнал от морски патрулен аероплан за миноподобен обект, който се намираше в румънските териториални води. За благополучие не беше автентичен. Непрекъснато направляваме морските пътища, с цел да осигурим безвредно и свободно мореплаване. 

До този миг, откогато стартира заплахата в Черно море, сме получили 18 сигнала за морски мини, на които сме реагирали навреме. За благополучие нито един от тях не беше доказан ", съобщи контраадмирал Михайлов.

Той разяснява още, че двата минни ловеца, които бяха закупени от Холандия преди няколко години, не престават своята подготовка. Предстоят още действия по тяхното цялостно възобновяване и влизането им в бойния строй.

На въпроса дали първичната стратегия за сили на НАТО в Черно море е претърпяла смяна, вицеадмирал Кийт Блънт отговори:

" Ревизия на нашите проекти се организира всеки ден съгласно ситуацията, разполагаме с подводници, надводни кораби и самолети и приспособяваме тяхната скица на маневриране. Още един път желая да подчертая качествата на военноморските сили на България, Румъния и Турция и да подчертая, че НАТО не има намерение да остане още дълго в Черно море ", коментира командира на Военноморското командване на НАТО.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР