До този момент нямаме информация какви са договорките, постигнати от

...
До този момент нямаме информация какви са договорките, постигнати от
Коментари Харесай

Йотова отсече. Какво е условието да кажем да на РСМ

До този миг нямаме информация какви са сделките, реализирани от държавното управление на Кирил Петков по отношение на природния газ в Съединени американски щати и какво ще се случи след месец юни, по какъв начин ще осигурим идната зима и на каква цена. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Както виждате българският бизнес е безусловно изтръпнал, българската стопанска система е изтръпнала, тъй като те работят повече от половин месец и едвам преди два дни схванаха на каква цена на газа работят и създават. Такава неяснота и липса на информация не просто затруднява стопанската система, а кара доста от хората да затварят предприятията си, които по-късно доста мъчно ще отворят. Имаме потребност да чуем какъв е целият пакет от ограничения, които ще одобри изпълнителната власт, да чуем полемиката в Народното събрание и тогава ще определим своята позиция “, акцентира Йотова.

Тя съобщи, че би трябвало да се направи всичко допустимо в България да няма политическа рецесия.

„ Цялата 2021 година ние пропиляхме доста сила, доста време и запас на страната в провеждането на едни след други избори. Усилията на всички институции, на всички рационални политици би трябвало да са ориентирани към отбраната на ползите на българските жители, а не на политическата класа “, сподели вицепрезидентът.

Тя разяснява и информацията, че на 24 май няма да има общо празнуване на Светите братя Кирил и Методий с районен съд Македония.

„ Това е знак, че от ден на ден се затвърждават, в това число и на най-високо равнище, антибългарските позиции и няма никакво предпочитание за разговор “, сподели Йотова.

Тя означи, че повече от нищожни са резултатите от работата на Съвместната българо-македонска историческа комисия.

„ През миналата седмица те бяха тук, ние нямаме никаква информация. Едва ли е направена стъпка в някаква посока, минимум позитивна “, съобщи вицепрезидентът.

Тя уточни, че следва да забележим по какъв начин оттук насетне ще протекат съвещанията на европейско равнище.

„ България би трябвало да стои твърдо и изрично на своите позиции. Докато нямаме задоволително гаранции, написан в съответен документ, който да бъде значещ документ на европейско равнище и взет поради по пътя за договарянията, България не може да каже своето " да “, акцентира Йотова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР