До този момент няма постъпило инвестиционно намерение за Банско. Ще

...
До този момент няма постъпило инвестиционно намерение за Банско. Ще
Коментари Харесай

Димов: За Национален парк Пирин могат да се предлагат само спортни съоръжения

До този миг няма постъпило капиталово желание за Банско. Ще извикам през идващите дни вложителя, с цел да схвана какви са желанията му . Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов в ефира на Българска национална телевизия по тематиката с построяването на втория кабинков въжен превоз в ски зона Банско.

Промяната на проекта позволява в туристическата зона на Банско, която съставлява 2% от територията на Национален парк " Пирин ", да се построяват единствено спортни уреди и в случай че постъпи капиталово желание, да се премине през всички процедури за оценка на влияние на околната среда. Става дума за лифтове, писти и най-много втория кабинков въжен превоз, няма да има СПА центрове .

В една по-голяма зона се дава позволение да се вършат водохващания за питейни потребности. В закона е ясно написано това. Никой не може обаче да направи постройка тук, тъй като е неразрешено, разясни министърът.

Върху съответния план ще се прави оценка на влияние върху околната среда. Като цяло в нея се прави оценка къде е най-хубавият вид да мине трасето и да се видят обезщетителните ограничения, в случай че такива се постановат, уточни Димов.

Превозването с кабинков въжен превоз е най-екологичният тип превоз в границите на планината и от тази позиция замърсяването от колите ще бъде лимитирано . Виждате опашките, които се получават сега, даде образец министърът.

Изграждането на ски туризма и Витоша също излиза на дневен ред и би трябвало да се преглежда. Ние сме създали прекомерно доста бариери през годините, акцентира Димов.

Качеството на въздуха

България беше наказана, че не дава отговор на нормите за въздуха в следените градове. До края на февруари би трябвало да създадем график за предложенията за възстановяване на качеството на въздуха. Надяваме се, че ще успеем да преодолеем втората фаза от наказателната процедура, изрази вяра екоминистърът.

Едно от първите неща, които ще се опитаме да създадем, е да се опитаме да снабдим всички пунктове с нужните системи и кола, която няма катализатор, да не може да бъде записана.

Ние сме се спрели и на стандарт за качеството на горивата за битовото отопление във връзка с наличието на сяра и пепел, сподели още Нено Димов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР