До тази дата компанията трябваше да изплати $ 335 милиона

...
До тази дата компанията трябваше да изплати $ 335 милиона
Коментари Харесай

Украинската „Нафтогаз” обяви неизпълнение на дълговите си задължения

До тази дата компанията трябваше да изплати Щатски долар 335 милиона по емисия облигации с падеж през 2022 година и Евро 45 милиона лихви по емисия с падеж през 2024 година Неплатежоспособността обаче не е резултат от липса на средства, защото нужния финансов резурс е разполагаем в салдото на компанията, само че държавната комисия забрани заплащанията по облигациите, с цел да се обезпечи по непрекъсната работа на компанията през зимния интервал.

„ По този метод държавното управление не извърши отговорностите си по еврооблигациите на „ Нафтогаз “, се споделя в изказване на компанията, представено от „ Ukrainska pravda ”.

От компанията означават, че с тази стъпка са изгубили достъп до задграничните финансови пазари, което уронва репутацията както на „ Нафтогаз ”, по този начин и на украинското държавно управление. Смята се също, че решението на управляващите може да провокира неодобрение измежду задграничните кредитори, които към този момент са се съгласили да преструктурират държавния дълг на Украйна.

В момента „ Нафтогаз ” има три излъчвания облигации: първата част (за Щатски долар 335...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР