До средата на януари ще представим за обществено обсъждане бюджета

...
До средата на януари ще представим за обществено обсъждане бюджета
Коментари Харесай

Терзиев съобщи кога ще бъде представен за обществено обсъждане бюджетът на София

Д о средата на януари ще представим за публично разискване бюджета на София за 2024 година , показва кметът на София Васил Терзиев в последния си доклад за тази година, оповестен в профила му във Фейсбук.

Той добавя, че с приемането на държавния бюджет за 2024 година са утвърдени за финансиране 109 капиталови плана на обща стойност близо 100 млн. лв.. От тях близо 34 млн. лева ще бъдат вложени в северните региони на столицата, а работата по всички планове би трябвало да завърши най-късно до края на 2026 година



Терзиев регистрира още, че е открито решение за изчезналите средства за ВиК инфраструктурата на София, като е обезпечено довършването на плановете и опцията да се кандидатства за нови, както и да продължи построяването на ВиК инфраструктурата на столицата.

Кметът отбелязва също, че е ще бъде уголемен гробищният парк " Бакърена фабрика ", откакто е подписал контракт за безплатно прекачване на държавен парцел в регион „ Връбница “ от близо 52 дка.

След пожара в жилищна постройка в квартал „ Курило ”, град Нови Искър, незабавно доставихме два фургона с ток и вода за хората, които останаха без заслон, регистрира Васил Терзиев. Той добавя, че е препоръчан заслон и в центровете за краткотрайно настаняване, до момента в който се поправят вредите, само че потърпевшите са отказали. Екипът на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ отстрани рисковите остатъци по постройката и ще помогне със средства и със самия ремонт на покрива.

Васил Терзиев разяснява още и прекъсването на Симеоновския въжен превоз, като отбелязва, че не е ясно по кое време ще проработи. По думите му екипи на Общинската полиция и “Аварийна помощ и предварителна защита ” към общината ще поемат организацията на придвижването и ще бъдат обезпечени повече рейсове по основните трасета, с цел да може да се компенсира неналичието на въжен превоз през идващите седмици и до възобновяване на работата му.

В броените часове до Нова Година ви поисквам 2024 да ни донесе здраве, обич, нови фантазии и силите и упорството да ги сбъдваме. Пожелавам си дружно с вас да създадем София един по-добър град за живеене. Без всеки един от вас и вашето интензивно присъединяване няма по какъв начин да успеем, приключва кметът на София Васил Терзиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР