Ваксината срещу COVID на компанията АстраЗенека, разработена от учени в

...
Ваксината срещу COVID на компанията АстраЗенека, разработена от учени в
Коментари Харесай

Изтеглят COVID ваксината на АстраЗенека в световен мащаб

В аксината против Коронавирус на компанията " АстраЗенека ", създадена от учени в Оксфорд по време на пандемията, беше изтеглена от пазара , предадоха Пи Ей Mидия и ДПА. 

Фармацевтичният колос " АстраЗенека " съобщи, че е " извънредно горделив " от имунизацията, само че я изтегля поради намаляващо търсене. 

През декември 2020 година имунизацията стана втората такава против COVID-19, утвърдена за прилагане в Обединеното кралство и някогашният министър председател на страната Борис Джонсън я дефинира като " успех на английската просвета ". 

Astrazeneca's Коронавирус Vaccine Withdrawn Right To The End It Was The Victim Of Misinformation 's
— MENAFN Business (@MENAFN)
Производителите на имунизацията се съгласиха, че тя може да бъде продавана на индустриални цени (без да се търси печалба) за времето на пандемията в целия свят и за непрекъснато в страните с ниски и междинни приходи. Бяха създадени милиарди дози, които бяха предоставени в 183 страни.

Според изчисленията разпространяването на имунизацията е избавило живота на 6,3 милиона души по света. " АстраЗенека " обаче съобщи, че появяването на нови разновидности на вируса, който предизвиква COVID -19, е насочила пазарното търсене към по-нови ваксини, ориентирани към справяне с тези разновидности.

" Ние сме извънредно горди от ролята, която имунизацията изигра за прекратяването на световната пандемия. Според самостоятелни оценки единствено през първата година на приложимост са били избавени над 6,5 милиона човешки живота и са били доставени над три милиарда дози в международен мащаб ", съобщи представител на фармацевтичната компания. " Усилията ни бяха приети от държавните управления по целия свят и са необятно считани за основен съставен елемент за преустановяване на световната пандемия ", добави той.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР