До снощи броят на заразените с коронавирус по света е

...
До снощи броят на заразените с коронавирус по света е
Коментари Харесай

Над един милион заразени с коронавирус по света

До нощес броят на инфектираните с ковид по света е към този момент над 1 милион, а над 50 000 души са умряли, демонстрира броене, направено от американския университет " Джонс Хопкинс ".

Смята се обаче, че действителният брой на жертвите и инфектираните е още по-голям, защото доста леки случаи въобще не стигат до знанието на здравните управляващи, има дефицит на проби и съмнения, че някои страни прикриват действителния брой на инфектираните и умрелите, отбелязва АП.

В Съединени американски щати има най-вече случаи, над 240 хиляди, което е повече от 20 % от всички заболели от Covid-19 по света. Следват Италия, Испания и Китай. Германия се подрежда на пето място с близо 80 000 доказани случаи.

Над 200 000 души са оздравели от заболяването, 75 000 от които в Китай, където бе открит първият случай за инфектиран с вируса в края на предходната година.

По последни данни от нощес броят на умрелите от ковид в Италия се е нараснал за едно денонощие със 760 и е достигнал 13 915. Това е леко нарастване в съпоставяне със 727-те случая, регистрирани ден по-рано. В Италия са регистрирани към 28 % от смъртните случаи от ковид в международен мащаб.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР