До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия

...
До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия
Коментари Харесай

Тагарев: До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия

До обстановката в Черно море докара нападателната политика на Русия и започването на широкомащабната война против Украйна през февруари месец м.г. Русия преследва свои ползи с всички вероятни средства, в това число с потребление на кораби от военноморските й сили, с цел да предотврати, да вземем за пример, износа на зърно. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, съобщи БГНЕС.

" Това мисля, че е водещото й основание и с цел да афишира за зона на обучение част от нашата изключителна икономическа зона, и за случая, който беше от през вчерашния ден сутринта с кораба, плаващ под байрак на Палау ", сподели Тагарев.

Министърът на защитата заяви, че е доказана към този момент версията, че е имало предупредителни изстрели и бординг на кораба от самия му капитан.

" До момента не знаем дали има митинги от настоящите правила за потребление на морското пространство. Би трябвало да има първо митинг от притежателя на кораба, страната по чийто байрак плава този транспортен съд . До момента нямаме такава информация, т.е. казусът е отвън нашите води, териториални или други по някакъв метод. След него няма изключително значение, корабът след през вчерашния ден следобяд мина през нашите води и към този момент доближи назначението си ", изясни той.

Тагарев уточни, че не би споделил, че има заплаха, по-скоро има опасности, които непрекъснато постоянно се проучват. " Наблюдаваме обстановката, обсъждаме разнообразни благоприятни условия за дейности, в случай че нищо такова се случи в наши води ", разгласи той.

Министърът на защитата разяснява, че Русия има доста по-големи искания от отнемането на лицензите на българските предприятия, които създават и ремонтирант съветска отбранителна техника.

" Русия има доста по-големи искания. Те не са приети от българската страна и няма да бъдат приети от българската страна. В тези единични случаи нашите предприятия търсят а лтернативни източници на ноухау и съответни технологии ", сподели още Тагарев
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР