До район „Източен“ е пристигнало писмо от Министерството на отбраната,

...
До район „Източен“ е пристигнало писмо от Министерството на отбраната,
Коментари Харесай

Министерство на отбраната претендира за парк в “Източен“, иска да строи върху него

До регион „ Източен “ е пристигнало писмо от Министерството на защитата, в което се показва, че желаят премахването на кучешката площадка на бул. “Освобождение “, защото теренът е тяхна благосъстоятелност. Това разгласи на конференция райкметът Иван Стоянов.

„ В това писмо желаят да я премахнем. Не можем да останем безразлични към това и се обадихме да попитаме какво е желанието, само че дадоха отговор, че то е напълно по желанието на притежателя и по този начин и не ни уведомиха какво следва. Ние твърдим, че с акт на общинска благосъстоятелност е наш и по този начин сме дали отговор на министерството “, съобщи кмета.

Другото, което е направило усещане на районното кметство е, че в Общ устройствен план на плана е променено предназначението от територия за озеленяване към смесена мултифункционална зона 3, което значи строителство на здания до 7-8 етажа, уточни Стоянов.

„ Ще настояваме този парцел да се резервира като общински, с цел да не се употребява от МО за презастрояване в региона “, безапелационен бе районният кмет.

Предложено е кв. “Гладно поле “ да се трансформира в огромна паркова зона и смесена мултифункционална зона със зелени площи и облагородени блокови пространства. Проекта, който ще се внесе за разискване в Общински съвет, е за паркова среда от към 180 дка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР