,,До понеделник трябва да бъде избран председател на Столичен общински

...
,,До понеделник трябва да бъде избран председател на Столичен общински
Коментари Харесай

РЕШЕНО: 18 декември е следващата дата за избор на председател на СОС


,,До понеделник би трябвало да бъде определен ръководител на Столичен общински съвет, с цел да не загубим пари. Поставяме като краен период 12 декември``.

Това съобщи кметът на Столична община Васил Терзиев на днешното съвещание на СОС, на което би трябвало да бъде определен ръководител на локалния парламент. Три пъти до момента този избор се проваляше.

Грети Стефанова, която в качеството си на най-възрастен член на СОС ръководи съвещанието, означи, че в случай че всеки си спомни какво е обещавал по време на предизборната акция, няма да сме в това състояние.

Димитър Шалъфов от ПП-ДБ-СС предложи съвещанието да бъде отсрочено за идващия вторник с претекста, че никой не е подготвен сега да излъчи претендент за ръководител.

Предложението е съвещанието на СОС за избор на ръководител да се организира на 12 декември от 10 часа. „ За “ него гласоподаваха 23 общински съветници, срещу се оповестиха 11, а петима се въздържаха. Беше поискано прегласуване. Но преди то да се случи, Грети Стефанова разгласи 15-минутна отмора.

Постъпиха и други оферти за дата на съвещанието за избор на ръководител – 19 декември и 21 декември.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация предложи съвещанието да се организира на 21 декември с концепцията във времето от 11 до 17 декември идната седмица да се изчерпят опциите за политически съвещания. Според него има опция за диалози и с изключение на група по група е добре представители на всички политически сили да създадат опит за диалози.

Георги Георгиев съобщи, че не датата е казусът, а неналичието на болшинство. „ Политическата рецесия би трябвало да бъде решена в най-кратки периоди “, добави той.

Иван Таков от Българска социалистическа партия предложи датата на идващото съвещание за избор на ръководител на СОС да е 18 декември. „ Надявам се методът и методът да се промени от това, което се случва. Убеден съм, че този път разсъдъкът ще надделее и на 18 ще имаме определен ръководител “, сподели още той.

Грети Стефанова предложи идната среща на членовете на СОС да бъде 18 декември (понеделник). Предложението беше подкрепено от 45 общински съветници, един се разгласи срещу, нито един не гласоподава „ въздържал се “.

Така беше решено, че идващото съвещание за избор на ръководител на СОС е на 18 декември от 10 ч.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР