До понеделник остава в сила частичното бедственото положение в община

...
До понеделник остава в сила частичното бедственото положение в община
Коментари Харесай

Частичното бедствено положение в община Бургас остава до понеделник

До понеделник остава в действие частичното бедственото състояние в община Бургас . В Камено то беше анулирано тази заран, съобщи БНР.
В понеделник ще бъде систематизирано на каква стойност излиза равносметката от изкъртените улици, разрушените мостове и инфраструктура от водната буря в община Бургас. По всяка възможност обаче парите ще надвишат четири милиона лв. и ще се търсят от Комисията по бедствия и повреди, сподели кметът на Бургас Димитър Николов. Той уточни кои ще бъдат целите: " Първо, да си възстановим неотложните вреди, с цел да могат хората да си стигнат до домовете, тъй като една част от улиците са недостъпни, и второ, да се създадат превантивни капиталови планове ".
Бригади работят по едно и също време на сериозните точки в общината, 22 души от най-пострадалите при наводнението къщи в село Равнец, ще нощуват в центъра за краткотрайно настаняване в Бургас. Очакваше се през днешния ден до обяд да бъде анулирано бедственото състояние в Бургас и най-пострадалата от наводненията община Камено.
Най-тежко наранено от водното злополучие е село Ливада - с максимален брой разрушени домове и починали животни, разяснява кметът на община Камено Жельо Вардунски. " Разрушени са и доста пътища, а два моста са отнесени ", изясни той. И добави: " Инфраструктурата в Черни връх и Полски извор е доста зле. Ние там скоро правихме ремонт, 130 000 лв. бяха вложени. Почти половината път е отвеян. Имаме и един мост Тръстиково-Ливада, който също е доста рисков за прекосяване и тежки машини не биха могли да минат от там. Също имаме един мост сред Полски извор и Черни връх, който съвсем не е останал ".
Съоръженията ще бъдат ремонтирани с отпуснатите от Министерски съвет пари, уточни Жельо Вардунски. Със средствата от общинския бюджет ще се кърпят улиците по селата, където тук-там настилката е отнесена от водата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР