До около 2 месеца участъкът между граничния контролно-пропускателен пункт Калотина“

...
До около 2 месеца участъкът между граничния контролно-пропускателен пункт Калотина“
Коментари Харесай

Очаква се откриването на участъка между ГКПП „Калотина“ и Драгоман на АМ „Европа“

" До към 2 месеца секторът сред граничния контролно-пропускателен пункт „ Калотина “ и Драгоман на автомагистрала „ Европа “ може да бъде въведен в употреба “.

Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков на брифинг след днешното държавно съвещание. „ Има сериозен прогрес в осъществяването. Сроковете един път са били удължени. Надяваме се строителят да бъде задоволително правилен “, сподели още той.

Министърът подсети, че трасето на инфраструктурния обект сред Сливница и Драгоман към този момент е построено. „ С решение на Министерския съвет от през днешния ден започваме процедурата по отчуждаване на последния сектор от автомагистралата – от Сливница до Северната скоростна дъга на София “, заяви още той.

„ Работим поредно в целия развой. В края на предходната година утвърдих обстоен организационен проект за тази права. Следващото деяние е да стартираме процедурата по отчуждаване, с цел да можем да построим последния сектор от аутобана “, изясни министърът. И добави, че през днешния ден България прави още една стъпка към Европа с недостроената автомагистрала „ Европа “, по този начин...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР