До обяд валежите навсякъде ще спрат, от запад облачността ще

...
До обяд валежите навсякъде ще спрат, от запад облачността ще
Коментари Харесай

Времето днес: Валежите спират, температурите се покачват

До обяд преваляванията на всички места ще спрат, от запад облачността ще продължи да се раздира и понижава и след обяд над Западна и Централна България ще доминира слънчево време.
Вятърът ще отслабне, тук-там краткотрайно и ще стихне. След обяд ще придобие южна съставния елемент, ще е слаб и с него температурите ще стартират да се покачват, оптималните ще са най-вече сред 10 и 15 градуса, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
Над Черноморието облачността преди обяд ще е забележителна, ще има и слаби превалявания от дъжд. След обяд преваляванията ще спрат, по здрач и облачността ще се раздра и намалее.
Сутринта вятърът ще е от североизток, ще е до сдържан, по-късно денем ще придобие южна съставния елемент. Температурите на въздуха ще бъдат 10 -12 градуса. Температурата на морската вода е 8 -9 градуса. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 1-2 бала. Над планините преди обяд ще е най-вече облачно и мъгливо, основно в източните региони - със слаби превалявания. След обяд преваляванията на всички места ще спрат, облачността от запад ще продължи да се раздира, над масивите в Западна и Централна България до най-вече слънчево.
Ще духа сдържан вятър със северна съставния елемент, по най-високите върхове на Рила, Пирин и Стара планина ще е и мощен, от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР