До няколко седмици в Кресненското дефиле ще бъдат монтирани колчета,

...
До няколко седмици в Кресненското дефиле ще бъдат монтирани колчета,
Коментари Харесай

Колчета срещу изпреварване ще бъдат монтирани в Кресненското дефиле и на още 6 опасни участъка

До няколко седмици в Кресненското дефиле ще бъдат инсталирани колчета, които ще разделят физически двете ленти за придвижване. Това заяви ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура " Тодор Василев по време на интернационалната конференция за пътна сигурност "Визия Нула за Балканите ".

Регионалният министър Гроздан Караджов, представен от "Сега "допълни, че срокът е 17 юни.

Участъкът е част от първокласния път I-1 Благоевград - Кулата, продължение на автомагистрала "Струма ". На ден по него минават над 11 хиляди моторни транспортни средства, а на година стават над 250 пътни случая, уточни Василев.Отскоро в сектора се прави и ремонт на настилката.

Министър Караджов посочи, че колчета ще бъдат сложени на общо 7 прави в страната. Сред тях са Русе - Бяла, секторът на пътя от София за Варна при Микре, а също по този начин и на автомагистрала "Тракия " - преди и след разклона за Ихтиман, където има огромни неравности по асфалтовата настилка. Караджов увери, че до края на годината тези сектори ще бъдат ремонтирани.

"С подхванатите през тази година ремонтни дейности очевидно ще се усъвършенства сигурността на придвижване. Целта ни е да премахнем всички предпоставки за пораждане на пътни произшествия ", даде поръчка Василев. По думите му са локализирани и местата на автомагистралите, на които има условия за аквапланинг. В момента се изготвят планове за отстраняването им.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР