До няколко седмици ще бъде представена концепцията за законодателните предложения,

...
До няколко седмици ще бъде представена концепцията за законодателните предложения,
Коментари Харесай

Росен Желязков: До няколко седмици ще бъде представена концепцията, свързана със Закона за движението по пътищата

До няколко седмици ще бъде показана концепцията за законодателните оферти, свързани със Закона за придвижването по пътищата. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на чуване пред отрасловата комисията в Народното събрание.

„ Правителството ясно и изрично е декларирало, че придвижването по пътищата би трябвало да се подчинява на политиката за сигурност. Затова дружно с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие и ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата " работим по законовата уредба, уреждаща публичните връзки, свързани с придвижването по пътищата. Концепцията, която построяваме най-общо обгръща диапазона от подготовката на водачите и техническата редовност на транспортните средства до контролната активност. Когато бъде подготвен финалният вид ще бъде показан в транспортната комисия в Народно събрание ", сподели пред народните представители Росен Желязков. Той увери депутатите, че всички оферти, свързани с обсъжданите все още законодателни начинания, деликатно се проучват и ще бъдат изчистени зародилите въпроси и несъгласия.

В рамките на съвещанието беше издигнат и въпросът, за какво България не е включена в последното издание на годишния отчет на Парижкия меморандум за държавен пристанищен надзор, които класира знамето на съответната страна в бял, сив и черен лист според от представянето на техните кораби при инспекции. Министър Росен Желязков обясни, че този лист се основава на общия брой инспекции и арестувания за тригодишен непрестанен интервал за знамена, които имат най-малко 30 направени инспекции. В рамките на Парижкия меморандум общо за интервала 2016, 2017 и 2018 година са осъществени 26 инспекции на български кораби. По настоящата сега методика България не се включва в последното издание на „ Бял, сив и черен " лист, който е оповестен и в действие от 1 юли 2019 година, защото има направени инспекции, които са под минималния брой за последните 3 години. Министърът разясни, че активността на корабите под български байрак се реализира най-вече в Черно море. В този регион на деяние с изключение на България членове на Парижкия меморандум са Румъния и част от Азовския регион на Русия. Поради дребен брой инспекции на румънски кораби Румъния също не попада в този лист.

„ Важно е да се означи, че вследствие на влязлата в действие смяна от 1 юли 2019 година на корабите, които плават под българско знаме към този момент не може да бъде наложена възбрана за посещаване в пристанище на страна членка на Парижкия меморандум, което е в полза на българските корабособственици и корабопритежатели ", добави Росен Желязков.

Министър Желязков осведоми народните представители за осъществяването на програмата за финансови и подемни поправки на локомотиви и вагони в БДЖ-Пътнически транспорти. Също по този начин разгласи и идните поръчки за закупуване на нов преносим състав. Министърът разяснява и административната организация на сдружението като съобщи, че се преразглежда холдинговата конструкция и напълно скоро ще е подготвен разбор за възстановяване на работните процеси.

В рамките на чуването си пред отрасловата комисия Росен Желязков показа и назначения нов заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известията Андреана Атанасова. Той срещна членовете на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известията с главните промени, заложени в Закона за изменение и допълнение на Закона за електронното на ръководство, които следва да бъдат гледани в пленарна зала на първо четене.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР