До неотдавна Хенрик Орфингер и Ирена Ери крояли амбициозни планове

...
До неотдавна Хенрик Орфингер и Ирена Ери крояли амбициозни планове
Коментари Харесай

Краят на полското чудо

До наскоро Хенрик Орфингер и Ирена Ери крояли амбициозни проекти да разширят бизнеса си чак да Саудитска Арабия и Ирак. Тяхната козметична компания се развивала повече от сполучливо в Полша, само че тогава избухнала рецесията с ковид. Сега двамата бизнесмени имат една единствена цел – да оцелеят най-малко до края на тази година.

Кризата в полската стопанска система занапред стартира, написа в обширна своя обява по тематиката немският „ Зюддойче Цайтунг ". От средата на март до през днешния ден държавното управление във Варшава одобри четири антикризисни стратегии, само че доста компании се оплакват от мудните дейности на претрупаната администрация по изплащането на обещаните помощи. От средата на май започнаха и митинги под надпис „ Стачка на бизнесмените " – в опит да се притегли вниманието върху проблемите на бизнеса.
Протестина хора от бизнеса
Но митинги като тези на хората от бизнеса се окачествяват като „ противозаконни събирания по време на епидемията ", отбелязва по-нататък изданието. С мощно озвучаване полицията се пробва да заглушава речите на протестиращите, а против стачкуващите употребява сълзотворен газ. Сред тях имаше арестувани и глобени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР