До най-висока степен достигна тревогата в гръцкия град Лариса, където

...
До най-висока степен достигна тревогата в гръцкия град Лариса, където
Коментари Харесай

Водата в Лариса продължава да се покачва, обявиха най-високата степен на тревога

До най-висока степен доближи паниката в гръцкия град Лариса, където водите на река Пеней не престават да се повишават. Въпреки че дъждовете в региона стопираха в четвъртък, реката приижда поради огромните количества вода от планините.
Прочетете още
Спасителните екипи се бориха през цялата нощ, с цел да предотвратят заливането и на централните елементи на града, заяви телевизия Скай. Равнището на водата от през вчерашния ден се е покачило с още половин метър и доближава до 10 м. В залетите квартали на Лариса водата тук-там към този момент е дълбока 3 метра.

Според управляващите, водите ще стартират да спадат до вечерта, само че явно тази прогноза не се е сбъднала. Увеличава се безпокойството и за обстановката в села в регионите на Кардица и Трикала, където десетки поданици остават блокирани при доста сложни условия за четвърти ден.

Късно нощес край Кардица беше открито тялото на стара жена, с която броят на жертвите от наводненията в Централна Гърция през тази седмица доближи до 10. Заради бедствието гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис анулира присъединяване си в откриването на Солунския интернационален панаир, който стартира през днешния ден и България е почетна страна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР